tiistai 26. heinäkuuta 2011

elämää elämää

Tyhjäntoimittaminen on jääny. Nyt on melkeen liikaaki tekemistä. Viime viikolla serkut Iiris ja Lauri sekä Iiriksen poikkis oli lomailemassa lähistöllä ja käväsivät muaki moikkaamassa Firenzessä. Oli kiva nähdä taas pitkästä aikaa! Sitä aina unohtaa välillä miten kivoja serkut voi olla.

Käväsin myös Roomassa muutaman päivän Tahiran, italialaisen suomessä väikkäriä bilsasta tekevän kaverin luona. Tahira oli ihana, kuin myös sen vanhemmat, ja kärsin taas ongelmasta että tuntu et ne oli ihan liian vieraanvarasia ja ihania :D Ekana päivänä kierrettiin Rooman nähtävyyden Tahiran kanssa ja kuoltiin. Illalla sitten mentiin Tahiran ja sen vanhempien kanssa niitten vakkariravintolaan syömään ja syötiin ittemme kuoliaaks mereneläviä. Varmaan yht 7 eri lautasta antipastoja kaikille yhteisiks alkupaloiks ja pääruuakski otin vielä mereneläväpastaa ku Tahira oli kehunu paikan tekevän ite pastansa. Pasta oli tosin vähän pettymys ku se oli niin suolanen ettei mitään rajaa. Olis pitäny ottaa kalaa niinku Tahiran isä, maistoin siltä ja se oli hyvää. Ja sitäpaitsi, mereneläväpastaa saa hyvää ihan kotonaki Danielan tekemänä :) Mut alkupalat oli herkullisia! :P

Seuraavaki päivä kierrettiin kaupunkia ja käytiin katakombeissaki ku sanoin etten niissä ollu vielä käyny vaikka joskus pienenpänä oltiinkin vanhempien kanssa Roomassa kävästy. Jännyyttä ja päätöksenteon vaikeutta asioihin toi se, että perjantaina oli junalakko, ja kaikkien Rooman julkisen liikenteen lakko. En siis pystyny palaan Firenzeen pe niinku olin suunnitellu vaan piti päättää lähenkö jo to silleen että ehin junaan klo17 joka on perillä ennen lakon alkamista klo 21, vai vasta la aamulla.. :/ Ja pe jos jäisin ei pystytä poistumaan myöskään kylästä jossa Tahiran vanhemmat asuu Rooman esikaupunkialueella. Loppujen lopuks päätin sitten jäädä, kun ois ollu liian tylsää lähtee pois niin nopeesti eikä Firenzessäkään mitään tekemistä ollu :) Loppupäivä sitten shoppailtiinki koko Rooma tyhjäks vaatteista :D Joittenkin kavereiden kaa on joskus vaan shoppailuflow, ja toi päivä Tahiran kanssa oli yks semmonen. Ostin muutaman tosi kivan mekkosen :) Ja illalla sitten syötiin Tahiran äitin laittamaa pakistanalaista ruokaa :) Kun Tahiran vanhemmat on muuttanu Roomaan pakistanista ennen sen syntymää. Oli aika jännää jotenki kans seki että näki niitten pakistanilais-italialaista arkee. Mut tosi symppiksii oli Tahiran vanhemmatki!

Se perjantai sitten hengattiin aika rauhassa siellä Monterotondassa (pyöreällä vuorella) ja käytiin lähitorilla yms. Olis pitäny varmaan sillon kirjottaa blogia niin ois tullu parempaa tekstiä, nyt on jo kulunu liikaa aikaa, en enää jaksa selostaa niin innokkaasti. Se huono puoli tässä blogissa on, et ei voi hypettää sillon ku tahtois jos ei just oo konetta ja nettiä siinä. Mut Roomassa opin inhoomaan junia jotka oli aina myöhässä tai peruttuja ja kun tulevat niin liian täynnä.

Huomenna lähetään sitten Celinen entisen kämppiksen vanhempien tykö yheks yöks Massaan, meren rannalle :) Celine oli jo lähteny pois takas Belgiaan, mut tuli nyt takas lomalle kunhan oli tehny jotku lääkistenttinsä belgiassa.

Ja nyt parina viime päivänä oonki hengannu paljon Sammyn ja Celinen kanssa, eilenki oltiin illastamassa Sammyn luona. Sillä on ihan kattoterassa sen kämpässä ihan keskustassa! Ja siitä sitten parin viinipullon jälkeen lähettiin lähelle Yab-nimiseen diskoon.. Oli tosi hauskaa, paitsi et ilmeisesti siellä tungoksessa mun kamera pöllittiin mun laukusta :/
Vaikka kuinka oonki kotonani myös näitten italialaisten kämppisten kanssa, siinä on silti jotain mikä ei ihan toimi, ja vaan vaihtarikavereiden kanssa tuntuu ihan normaalilta. Ehkä se on tää italialaisten kulttuuri jossa kaikki tehdään yhdessä ja ei olla itsenäisiä mikä on se suurin ero, tai jotain. Mutta tänään oli kyllä tosi kiva olla taas ihan vaan kotona, kun oli kaks iltaa ollu ulkona Sammyn ja Celinen kanssa. Aika kuluu ihan liian nopeesti. Tuntuu et kaikki vaan koko ajan muuttuu kivemmaks mitä lähemmäs lähtö tulee. Läheiseen Fortezzaanki on avattu sisälle joku tapahtuma joka kestää tyyliin 20 päivää ja muistuttaa suomen Maailma kylässä -tapahtumaa, että siellä on eri maiden ruokakojuja yms. Mut myös paljon ihmisiä ja tanssiakin ja kaikkea. Oltiin kämppisten ja Joãon kanssa yks ilta. Kun João asuu meillä niin jotenki on viel kivempaa kämppisten kaa ku on toinenki ulkomaalanen. Plus, kun on tyttöjä ja poikia sekasin on aina kivempaa.

Mut nyt ei kyl nappaa yhtään tää kirjottaminen niin vois mennä nukkuun nii jaksaa nousta huomen ja lähtee merelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti