lauantai 16. heinäkuuta 2011

umts umts

Noniin, päivitystä taas kehiin. Vaikka tiistaina vielä tuntui että kukaan ei vastaa ja mitään ei saa organisoitua ja vaan jumitan täällä päivät, niin nyt alkaa jo matkustelusuunnitelmia olla hallussa :) Sammy vihdoin vastas mun viesteihin kun oltiin puhuttu että tehään jotain reissuja jonnekin, ja Iiriksenki kanssa saatiin sovittua että tuun torstaina Bolognaan (tai siis tulin, kun kyse oli siis viime torstaista). Ja kun Sammylle viestin myös Bolognasta niin sekin lähti mukaan :)

Ja nyt oon puhunu Tahiran (Päivi Y-A:n italialainen työkaveri, kotoisin Roomasta) kanssa että tulisin kattoon sitä Roomaan, niin se just lähetti viestiä että voisin tulla vaikka tiistai-iltana ja lähtee perjantaiaamuna. Sillä on aika paljon ilmeisesti tekemistä siellä nyt, kun tuli vajaaks kuukaudeks kotiseuduilleen lomalle, mutta ihanaa että uhraa mulle päivän :)

Ja Sammyn kanssa oli puhe myös että jos menis Sisiliaan! Kun ryanair ilmeisesti lentää sinne aika halvalla, niin kattellaan niitä lentoja. Kans oli puhe Torinosta ja Veronasta. Ja jonkun Shakespear-näytelmän kattomisesta Veronassa, Sammy sano että siellä on nyt jotain semmosta käynnissä :)

Bolognassa totesin että ei se ollutkaan vaan Suomi ja Helsinki mikä on outoa Firenzen jälkeen, vaan myös Bolognassa tuli ikävä Firenzen ihania pikkukatuja! Firenze kun on vähän kun satukaupunki, ihan kun se ei oikeesti olis es olemassa.. Bologna taas vaikutti ihan "oikeelta" kaupungilta leveine katuineen ja "oikeine" ihmisineen.. (lue: ei-turisteja ja turistikojunpitäjiä tms). Pienen sopeutumisen jälkeen sekin alkoi kyllä vaikuttaa kivemmalta ja ihan nätiltäkin kaarikäytävineen. Iiriksen kanssa (kunhan se heräs ja ehti keskustaan, ehkä yhen jälkeen) ehittiin lähinnä ettiä ruokapaikka ja käytiin kattomassa sen tiedekuntaa.. Sitä ennen oltiin Sammyn kanssa lähinnä hortoiltu pääaukiolla ja kävästy tornista maisemia kattomassa. Bolognassa on kaksoistornit, jotka on sen symboli. En voinu mitään mut tuli vaan Taru sormusten herrasta mieleen. Käytiin myös "seitsemässä kirkossa", joka on siis kirkkokompleksi, josta yhdestä kirkosta pääsee toiseen ja niitä on yhteensä seitsemän. Ihan jännä! (ja syötiin jätskit seitsemän kirkon jätskibaarista kirkkojen viereiseltä aukiolta). Iltapäivällä lähtettiin sitten kohti läheisellä kukkulalla olevaa kirkkoa, kun Iiris sano että sieltä on makee näköala, vaikka nousu on aika paha.. kun todettiin Sammyn kanssa ettei siellä Bolognassa nyt niin paljon mitään jännää näkemistä oo. Iiris sitten feidas loppujen lopuks, kun sen piti mennä illaks aperitivolle ja ehtiä kotiin ennen sitä, mutta Sammyn kanssa urheesti urheiltiin tiemme huipulle! Ei es ollu niin paha. Pikkasen vaan paidat märkinä hiestä.. ;)

Alaspäästyä ehittiin vielä ennen vikaa halpaa junaa meneen yksille jonnekin istumaan, ja mentiin Iiriksen suosittelemaan "Le due stanze" (kaksi huonetta) nimiseen paikkaan joka ulkoa näytti vankilalta ja sisältä kirkolta :D Siellä nyt kuitenkin sattu olemaan aperitivo, niin saatiin näpsäkästi syötyäki ennen junaa :)

Junassa ei tietenkään ilmastointi toiminu, ja meiän vaunussa oli kymmenkunta teinipoikaa.. jotka oli niinku teinit yleensä ja istuivat hiljaa ja kiltisti paikoillaan eivätkä aiheuttaneet mitään häiriötä... NOT. Sentään meiän hienhaju ehkä myös häiritsi vähän niitä, että oltiin es vähän tasoissa :D Ja mä lähin vielä suoraan unkarilaisten tyttöjen läksiäisbileisiin juna-asemalta Firenzessä, kun olivat kätevästi kotimatkalla Fortezzan puistossa.. Ja Joãon portugalilainen kaveri oli tuonut mukanaan portviiniä.. mmmm. Ja kyseinen kaveri oli tullu Firenzeen neuroscience-kongressiin joka oli nyt muutaman päivän Fortezzassa. Ja sano ettei kukaan huomaa jos tuun sinne vaikken ookaan ilmottautunu tms, jos muaki kiinnostaa tulla. Mikäs siinä! Eipä mulla seuraavana päivänä mitään ollukaan, ja kaikki kielletty on aina jännää ;)
Seuraavana päivänä sit lähin hengailemaan sinne congressiin hieman sillä mentaliteetilla, että no, mennään nyt kattoon pääsenkö sisään ja kattoo sit jaksanko jäädä. Mutta yllättäen oli tosi mielenkiintosta, ja jäin hengailemaan koko päiväks Joãon kaverin kanssa (masennustutkija, lähellä siis myös mun mielenkiinnon kohteita), ja ostin jopa yhen kirjan kun se vaan kiinnosti liikaa :D Haha, mun sisäinen tiedenainen sai tyydytyksen. Yks päivä oli just sopiva tyydyttämään tiedenälän (jota en tienny omaavani nyt) eikä ollu vielä liikaa.

Eilen illalla oltiin sitten kämppisten, Joãon ja sen kaverin, Nunon, kanssa Firenzen kuulemma suurimmassa diskossa, Central Parkissa, Cascinesin puistossa. Jännä kokemus. Makso 10e, ja mentiin sinne puol kymmeneks, jollon tarjoiltiin kunnon illallinen alkupaloilla, primillä ja secondilla plus viinillä, ja dj:t samaan aikaan laitto musiikkiakin.. ihan hauska idea, tunnelma vähän kun opiskelijasitseillä, paitsi ettei laulettu juomalauluja, vaan dj:t musiikilla nostattivat tunnelmaa ja vitsailivat. Puolen yön aikaan sitten pöydät vietiin pois ja paikka muuntautui normidiskoksi. Ulkoilmadisko. Ihan magee. Oltiin saatu kortit sisääntullessa joka piti säilyttää, ja johon sitten merkitään kaikki ostetut juomat ja poismennessä maksetaan. Ja jos kortin hukkaa niin se on sitten 50e. Brutaalia. Vaikka jos mikä hyvänsä juoma maksaa 10e, niin eipä montaa juomaa vaadita saamaan se 50e täyteen. Hullua. Ja silti porukka oli loppuillasta juovuksissa mukavasti.. Me sen sijaan ei kovin paljon niillä hinnoilla viittitty mitään ostaa. Mutta ihan hauskaa oli. Kaks erilaista tanssilattiaa, toisessa enemmän normidiskopoppia, joka muuttui kamalaks miksatuks jumpjump-setiks loppuillasta, ja toisessa enemmän r&b/rap-osastoa. Mikä tarkottaa että ensimmäisessä kaikki ylisliipatut miehet ja liikameikatut naiset, ja toisessa kaikki mustat miehet ja hopparitytöt. Josta yks oli melko ilmiömäinen tanssija! Mutta ihan hauskaa oli tanssia, tajusin etten kunnolla ollukaan ollu tanssimassa pitkään aikaan. Nyt sai taas vähän aikaa tarpeeks, ei ehkä tanssista, mutta ylitäydestä diskoilmapiiristä ja ylikalliista juomasta. (Daniela on tosin edelleen innoissaan tanssimaan lähtemisestä, umts umts..)

Kun sitten lähettiin kotiin, niin todettiin että Incon pyörä oli varastettu. Taas. Sen tytön ei selkeesti oo tarkotettu omistaa pyörää. Eipä se ehtiny tota Anjan vanhaa pyörää omistaa kun jonkun kuukauden.. oli ilmeisesti lukinnu sen jotenki huolimattomasti. No, tänään sitten Annan kanssa ettivät netistä uuden ilmotuksen perusteella ja ostivat mummolta Incolle taas pyörän. Saa nähä kauan se kestää! :D

Mutta nyt on kyllä hämmentävän mukava ilma. Ei kuole kuumuuteen ja yöllä saa nukuttua. Täytyy toivoo et tää jatkuu.. joskin kämppikset harmitteli ku on kuulemma liian viileetä mennä uima-altaalle ku on vähän pilvistäki. Ja "vaan" jotain 28 astetta..

Tänään João myös muuttaa meille, "punaiseen huoneeseen" (stanza rossa), eli pieneen varastohuoneeseen :D Sen kun pitää muuttaa pois sen kämpästä mutta jäädä vielä Firenzeen.. meistä siis tulee kämppiksiä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti