torstai 11. elokuuta 2011

acqua fa male vino fa cantare

Firenze ei oo oikee kaupunki. Sen huomaa heti kun on vähänki täältä pois. Ja nyt elokuussa Firenze on autiokaupunki. Täällä ei oo ku turisteja. Epätodellista.

Pugliassa oli mukavaa. Loma oli aikalailla enemmän rantaloma kun mitä oisin voinu haluu, mut tulipahan oltua merenrannalla ja hankittua rusketus! Ja totesin etten enää ikinä taho biitsille kun italialaisilla on loma-aika. Ihan sairasta, rannat oli ihan tupaten täynnä ja missään ei päässy valtavaa ihmismassaa pakoon. Ekoina päivinä vähän ahisti, sit onneks Danielan siskon Lucianan ja sen poikakaverin Sandron kanssa oltiin vähän syrjäsemmillä ja karummilla rannoilla, joilla ei ollu ihan niiiin paljon porukkaa ja mahtu vähän hengittään. Ja totesin että pikkuhiljaa vois palata suomalaiseen ruokarytmittömyyteen ja ruokavalioon. Ekan päivän ois tehny mieli vaan hedelmiä lounaaks, mut erehdyin ostaan muiden kanssa jonku epämääräsen leipäasian mozzarella ja munakoisotäytteellä. Toooosi painava olo tuli. Ei sovi rannalle. Tai ylipäänsä. Tahtoo salaattia lounaaks, tai jotain mikä ei oo vaan jotain tommost epämäärästä leipää. Seuraavina päivinä onneks sit olin oppinu läksyni enkä syönykää muuta ku salaattia lounaaks. Mut liian säännöllinen ruokailu myös rupes häiritseen. Ku parina päivänä ei ois ollu yhtään nälkä, ja ois huvittanu jäädä uimaan/lokoileen rannalle, mut oli pakko lähtee syömään muitten kanssa.

Vali vali :D Mut oli sit kyl kivaa kuha pääsin yli ihmisahistuksesta vähän Yhellä rannalla oli saari jonne pääs uimaan ja jossa sain olla vähän aikaa lähes yksin kunnes sinneki tuli lauma. Italialaisia yleensä pääs vähän karkuun ku ui tarpeeks kauas rannasta missä niillä ei enää yllä jalat pohjaan. Mut sit oli polkuveneitä jotka pilas kaiken :D vähän iski pakokauhu sillä kaikkein kansoitetuimmalla rannalla ku ei päässy minnekään pakoon missä ei ois ollu ihmisiä. Ei siis yhtään minnekään. Niin kauas en ois jaksanu ui / ei ois ollu viisasta ui, missä ois saanu olla yksin ja ei ois kuullu puheensorinaa. Ja ku mentiin siellä syömään yhteen rannan baareista, niin olin kuolla. Ihan kauhee puheensorinameteli. En kestäny. Oli pakko karkaa ennen muita ja mennä takas es rannalle, missä oli vähän es hiljasempaa. Ja laittaa kuulokkeet korviin ja hautautua Zen Cafén musiikkiin. Pääs es vähän pakoon ihmisiä, joskaan ei hiljaisuuteen, niin ainaki omaan maailmaani :D

Mut yks puolipäivä oltiin ihanalla kalliorannalla, jossa oli luolia tutkittavaks ja uiminen oli mielenkiintosta ja kivaa, mut eipä kämppikset tietenkää siellä viihtyny enemmän ku puol päivää, ku sillon ei ollu eväitä mukana ja oli pakko lähtee lounaalle :( Mut opin vihdoin italialaisen sananlaskun syvemmän merkityksen. "Acqua fa male vino fa cantare" (= vesi tekee pahaa/ sattuu/ tms, viini saa laulamaan). Sen loppuosan olin jo tajunnu, mutta kun siellä kalliomestassa hyppäsin veteen kalliolta (kun kaikki muutkin ja oli tarpeeks syvää ja kaikkee), niin satuin laskeutumaan takapuolen pehmusteet ensin, ja sen jälkeen on mukavasti ilmeisesti mustelma jossain häntäluun tienoilla :D Pugliasta olikin sitten kiva matkustaa takaisin Firenzeen 13 h bussilla kun takapuoli oli vähän kipeä ja selkä saanut aavistuksen liikaa aurinkoa (ei kuitenkaan palanut, toim huom)... :D Mutta yllättävän hyvin meni matka! Molempiin suuntiin. Tykkään matkustaa bussilla :) Näppärästi nukuin ja kattelin maisemia sillon ku en nukkunu, ja en ois tahtonu perille ollenkaan :D Italia on myös kiva ku on ihan normaalia jutella viereisten ihmisten kanssa niitä näitä niin ei oo es yksinäistä matkustaa :) Tosin bussimatkallaki törmäsin ruokavalion epäsopivuuteen, ku aamulla ku pysähdyttiin huoltsikalle aamupalalle, oisin tahtonu jonku sämpylän, mut ei niillä oikeen ollu ku kaikki oli menny yöllä/illalla. Sen sijaan kaikki paikat oli täynnä jotain makeita cornettoja. Ja ku ajattelin et no, mul on viel vähä yhtä focacciaa jäljellä jota en iltapalaks syöny, ja otin vaan viattomasti cappucinon ja appelsiinimehun, nii se oliki joku aamiaskombo, johon kuulu automaattisesti cornetto. Jaahas. No, sain sitte aamupalan jälkkärin.

Nyt pitää mennä vähän vetään puolen tunnin päikkärit /iltaunet ennen ku nään Sammyä Santa Spiritossa viimesille viineille. Puglian ja Firenzen kuulumiset jatkuu ehkä huomenna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti