tiistai 10. toukokuuta 2011

lätkää, lisää turistioppailua ja OPISKELUA!

Noniin. Saan taas aikaseks kirjotettua. Kiirettä on pitänyt, tai oon priorisoinu opiskelua(!) blogin kirjotuksen edelle. Alkaa meinaa pikkuhiljaa tuntua siltä että vois tehä jotain merkityksellistäkin elämällään taas. Ja pikkasen alkaa myös välillä koti-ikävä iskeä, kun täällä mun elämä ei etene mihinkään suuntaan, kotona voisin tehä jotain merkityksellistä. Ehkä. Niinku töitä tai edistyä opinnoissa. Sentään on täällä laudaturkirja mukana, joka vielä kivasti tukee farmakologian kurssia, niin voin sitä lukien opiskella tenttiin täällä ja ehkä edistyä jopa valmistumisessa Suomessa. Tuplavoitto.

Eilen varsinkin iski pieni ahdistus täällä ja koti-ikävä kun kaikki kämppikset masenteli jotain omia ongelmiaan ja kukaan ei leikkiny pienen vuokon kanssa. Anna-Lisan isällä on nyt joku kasvain tai vastaava joka leikataan, Incon täyty tänään mennä tapaan sen exää joidenki asioiden hoitamista varten, ja Danielan poikkis (joka tuli siis pääsiäisen jälkeen ausseista takasin) ilmeisesti tahtoo aikaa itselleen tai jotain, mutta niiden suhde on ilmeisesti nyt myös katkolla mikäli oikein ymmärsin. Että oikein ilonen pikku yhteisö meillä täällä. Onneks Anja oli facebookissa niin ahdistelin sille ja se terapeoi mulle paremman olon. Jota lisäs vielä se että ihmiset vastaili mun viestiin piknikistä tälle päivälle. Kun mulla ei enää tiistaisin oo mitään luentoja, niin ois hölmöö vaan istuu kotona. Ja piknik oli kiva ja lämmin ja loppuvaiheessa jopa vähän opiskeltiin :)

Vähän alkaa tökkimään myös tää iänikuinen turistioppailu. Janne (T.) oli täällä kun nyt kerran on lätkän mm-kisatkin. Niin täytyhän mun vakkari kisakatsomokaverin tänne siis tulla. Mutta jotenkin taas kokopäiväinen lööbailu otti koville. Kun olin just ennen sitä jopa melkeen päässy opiskelun makuun. Kämppikset tosin rakastu Janneen ja oli harmissaan kun se lähti kun se oli niin sympaattinen ja toi jokaselle oman Fazerin suklaalevyn :D Tosin kämppikset ei tajunnu käsitettä jokaselle oma, ja oli hämmentyneitä joutuessaan muka valitseen ittelleen. Ne kun syö herkut yhessä.

Jannen ja Anjan ja Christianin kanssa sitten järkättiin kisakatsomo Suomi-Saksa, jossa tuli aika paljon maaleja, ottaen huomioon Jannen keksineen että kaikista maaleista pitää juoda snapsi sen limoncelloo. Joka on sen mukaan yks parhaista asioista italiassa pitsan lisäks. Mä en ihan oo samaa mieltä, mut kyl se menee. Onneks pullo loppu ennen rankkareita, ois tullu liian rankkaa. Ja Anja aikoo tulla ens keväänä Suomeen kattoon kisoja kun ne on Helsingissä! Jee, täytyy vissiin iteki hankkia lippu johonki matsiin :)

Muuten sitte Jannen kaa hengailtiin ja syötiin jätskiä ja päästiin hitaasti liikkeelle aamusin. Muistin taas millasta on matkustaa esim Sallan kanssa. Ja katottiin lisää lätkää ja käytiin Notte Blussa, joka oli ilmeisesti vähän niinku notte bianca, mut jotenki pienemmän kaliiberin ja jotenki erilainen. Ota nyt näistä selvää. Me päädyttiin lähinnä hengaamaan puistoon Felicienin ja Joãon kanssa pelaten juomapelejä. Mikä sinänsä oli ihan jees, mutta oisin voinu jotain kyllä nähäkin siinä yössä.

Tänään tulee tänne tätini Ulla kaverinsa kanssa, ja venailen just viestiä että millon ne olis täällä että voisin mennä moikkaamaan. Illaks täytyy kyllä mennä Aegeen aperitivolle, en oo nähny sitä porukkaa ihan liian pitkään aikaan! Paitsi yks ilta Jannen kaa ku oltiin Oblatessa eli kirjastossa aperitivolla :D Ku selitin siitä ohi kulkiessa et toi on sit kirjasto mis käyn lukemas, ja kuultiin musiikkia ja käytiin kattoon, niin kattoterdellä oli joku jammailubändi soittelemassa ja ihmisiä aperitivoilemassa :D Vähän eri meininki ku Suomen kirjastoissa ;) Mut anyhow, siellä nähtiin myös vähän aegee-porukkaa.

Italialaisista oon tajunnu sen verran, että en vaan kertakaikkiaan voi leikkiä olevani semmonen. Niinku tänään piknikillä Sammy, notte biancasta tuttu jenkkityttö, huomautti et italialaiset leikkii et on vielä viileetä ja kevät vaikka oikeesti on ihan kesäilma. Jos on yli 25 astetta, niin tyypit kulkee vielä pitkissä housuissa ja pitkähihasissa paidoissa. Mulla oli huono omatunto kun pyöräilin lyhyissä sortseissa puistoon.. tuntu jotenki alipukeutuneelta :D Italiankurssin maikkaki kerran huomautti paheksuvasti amerikkalaisista turisteista jotka kulkee pikkupikkusortseissa kaupungilla. Italialaisille se on kuitenki rantavaate, ja kaupungilla pukeudutaan vähän eri tavalla. Mut kamoon. Vähän alkaa nyppii välillä.
Ja herrajesta ku lähipuistoon mennessä meikataan. Sunnuntaina hengasin kämppisten kanssa ja meillä oli kiva päivä, pranzoks lasagnee, sitte torkut ja puistoon lueskelemaan ja hengaamaan, ja illalla pitsalle. Mut mä kun ajattelin että puistoon voi mennä silleen kun nyt sattuu olemaan, kuitenki aurinkoo ottaessa hikoo ja meikki tulee ällöks ja ei jaksa, niin kämppikset taas veti täys arsenaalit :)

Ja ruokaanki alkaa pikkuhiljaa jo tympiintyy. Vois välillä syyä esim jotain keittoo.. mut ku en oikein jaksa kokkaa ja tääl on tosi huonosti valmisruokia. Ja musta ei ikinä tuu hyvää kokkia vaikka kämppikset kuinka niin väittäs ja olin että haa kyllä me sut opetetaan. Ongelma kun on siinä etten kaupassa keksi mitä ruokaa vois laittaa ja että oon ylipäänsä laiska laittaan ruokaa tai päättämään mitä ruokaa tahdon. Helpompi syödä esim mensassa missä voi valita muutamasta vaihtoehdosta. Onneks oon ny löytäny Celinen joka opiskelee kans Via Morgagnin kieppeillä ja ollaan käyty yhessä syömässä ja välillä opiskeltu kans sen jälkeen. Ja suomalaisen Aman kaa jonka kanssa mulla on historiaa ollaan kans käyty lounailla.

Ullalta tuli viesti että ne ois hotellissa. Täytyy lähtee.

Tosin välihuomautuksena että on italialaisetki rehellisii! Eilen unohdin Anjan kanssa mensassa syödessäni lompakkoni tarjottimelle jonka laitoin palautushihnalle. Kahville mennessä sit panikoin ku se puuttu, mut onneks joku ystävällinen sielu oli napannu sen palautushihnalta ja antanu ruokalatädeille koskemattomana. Huh :)

Oli ehkä joitain muitaki huomioita mitä halusin kirjottaa ja mitä olin aatellu että täytyy kirjotella kuhan ehin, mut ei nyt tuu mieleen (kuten yleensä). Ehkä sit ens kerralla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti