sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Legendan ainekset kasassa

Vappu oli, ja ehkä parempana kun suomessa koskaan. Vähemmän vappua, enemmän taiteiden yötä, mutta lähenteli täydellisyyttä oli mitä oli.

tästä se lähtee.. perunasalaattia lounaaks, skumpat kylmässä ja ilmapallot puhallettu

porukka kerääntyy kasaan kun italiassa konsanaan.. itse 20 min myöhässä, João ennätyksellisesti 2h myöhässä kun soitti olevansa puol tuntia myöhässä :D EKA SKUMPPA AUKEE!!!

toinen skumppa.. tän jälkeen ei laskettu.

kartta kaikesta.
Anjan kanssa yritin koordinoitua eka, mut sen suunnitelmat ei näyttäny natsaavan mun vappuisiin suunnitelmiin. Anja halus suunnitella liikaa, kun mä taas ajattelin että kohdataan Santo Spiritossa ja juuan eka vähä skumppaa ja mietitään siinä samalla. Ja lähetinpä viestin lähes kaikille, ja aika monta tuliki :) Mm. italiankurssilta yks espanjalainen tyttö nimeltä Maria, jonka kaa olin usein ollu siellä pari. Ja tietty Félicien ja João. Ja Marco ja sen kavereita. Ja ilmeisesti Félicienin tuntema jenkkityttö Sammy, joka oli poikkeuksellinen jenkki ilman paksua jenkkiaksenttia italiaan. Ja muutenki mukava! Tosin monet oli kans FACEn kierroksella jossain pikkukaupungeissa.

Ihan vähää aikaa ei tosin siinä istuskeltu, kun piti oottaa kaikkia ja aina oli joku skumppa tms kesken ja sit Marian piti mennä ostaan kaupasta jotain kun sillä ei ollu mitään ja.. Santo Spiritossaki alko kirkon päätyyn heigastua kuvia, mutta päätettiin että nyt täytyy mennä jos tahotaan ehtiä valokuvausmuseoon :) Ja lähettiin Joãon, Félicienin, Marian ja Sammyn kanssa. Ja niitten kanssa sitten oikeestaan pysyttiinkin loppuyö. En ihan uskonu että intoo riittää riekkua koko yö, mutta ihmeen kaupalla sitten riitti vallan mainiosti. Yleensä oon vähän huono riekkumaan sillon kun ois oletettua riekkua, ja riekkua sitten taas sillon kun oletus ois mennä ajoissa kotiin :D Mutta toisaalta, tää Notte Bianca oli huomattavasti parempi ku Taiteiden yö ja oli tosi paljon tapahtumaan ja väkee aina aamuun asti. Itseasiassa Palazzo Vecchiolta ois saanu jotain aamupalaa viidestä alkaen, mut paikka oli niin tungoksessa että jätettiin väliin.

Mulla oli tietty niin vappuvarustus kun täällä oli mahollista, eli skumppaa, donitseja ja ilmapalloja :) Ja viime viikon hollantilaisbileisiin ostettu oranssi kukka (en ehkä muistanu täällä es kertoo niistä, ne oli siellä Fiascossa taas ja piti pukeutuu oranssiin. kohtasin taas lisää suomalaisia siellä. vähän alan jo kyllästyy suomalaisiin). Ilmapallot oli aavistuksen rasittavia tungoksessa, mutta muuten hitti! Yks lähti pomppoilemaan väkijoukkoon tanssiessa Piazza Santa Maria Novellalla, yks toinen meni pikkulapselle joka tuli sopivasti paikalle söpöine pikkulapsi-ilmeineen kun olin irrottamassa yhtä kassistani :D João ja Félicien tietty myös oli fiiliksissä ilmapalloista. Tai João ehkä vaan ärsyttävän äänen tekemisesta ku puristaa mun laukussa kiinni olevaa ilmapalloo. Ja Félicien ja João on keksiny että musta lähtee hassuja kiljahduksia jos mut säikyttää esim tökkäämällä polvitaipeeseen kun en osaa odottaa kävellessä. Alan ehkä ymmärtää ihmisiä joita mä teen vainoharhaseks tökkimällä niitä.. :D


PUITA! VIHREYTTÄ FIRENZESSÄ! sillalle oli tehty pieni puutarha musiikin ja säkkituolien kera <3

valokuvausmuseon jälkeen KEINUIHIN!!!


fiftarimusaa ja BILEET piazza S.M.N:lla! Jenkkivahvistus (Sammy) oli tulessa!

awww <3


museossa (en enää pysyny kartalla nimestä, mutta picasson näyttely siellä oli, joskin oli kiinni, oltiin myöhässä) oli jännä taideteos

João tykkää ilmapalloista. Suunnitelmia minne suunnataan. Skumpanjuontiin tarvii lisää mukeja. Ja lisää skumppaa.

Piazza SS Annunziatalla. Maria oli ottanu sydämenasiakseen jonkin patsaan lakittamisen kun kerroin että niin tehdään suomessa. Muovipussi oli vaan vähän fail hattu.
Jossain vaiheessa valokuvamuseon ja picassonäyttelymuseon jälkeen todettiin että vois ettiä kaupan mistä sais lisää alkoholia. Ja mukeja. Vuokon laukussa ois ollu vielä yks skumppa, mut sitä on ikävä ilman mukeja juua. Lähdettiin siis Via Cavouria kun oltiin lähesvarmoja et siel on. Vaikka haluttiin oikeesti jo Santa Crocelle mis ois bändejä tai jotain musiikkia. Ja löydettiin! Ja siirryttiin Piazza S.S. Annunziatalle portaille tankkaamaan ja istumaan vähäks aikaa. Parempiki Piazza tosin oltas voitu valita, tuolla kun oli jotain ihme melankolista runonlausuntaa toisella puolella. Ja koska Félicianillä on aina joku peli takataskussa jota pitää pelata, alettiin sitten pelata "en koskaan"-peliä. Joka on siis tuttu suomestakin. Pitää sanoa jotain mitä ei oo koskaan tehny ja jos joku muu onkin tehnyt sen, pitää sen juoda. Ja jouduin yllättävien paljastusten eteen kun jotenkin just oikeet jutut sanottiin jotta piti paljastaa yllättävän paljon asioita itsestään. No, nytpähän tunnetaan sitten taas paremmin :D

Paria viinipulloa myöhemmin lähdettiin sitten taas kohti Santa Crocea. Vessassaki vois käydä, ja niin päädyttiin sitte syömään kevätkääryleet ja jotain muuta kiinalaiseen. Jännästi kun eksyy kysymään vessasta niin tajuaakin olevansa nälkänen. Jännä.

kiinalaisessa yöpalalla kun niillä oli vessa

Santa Croce ja livemusaa jossain vaiheessa yötä. kolmen maissa? Skumppaa kehiin!

Santa Croceen kun sitten vihdoin päästiin niin sieltä löyty sitten Marco ja kumppanitki ja ne jotka oli ollu FACEn kierroksella. Santa Croce on vaan aina Santa Croce. Liikaa porukkaa jotka on liian bilettäjiä. Mutta ihan hauskaa taas oli :) Jossain vaiheessa päätettiin lähteä kohti Piazza Signoriaa ja Palazzo Vecchiota. Siellä olis sitte aamiainenki aamuviideltä. Ja Palazzo Vecchioonki oli päässy sisään ilmaseks. Mut vähän oltiin myöhässä eikä päässy enää. Ja aamiainenki oli vaan joku kroissantti, jota ei jaksettu rynniä. Suuntaa siis takasinpäin kohti Santo Spiritoa jossa on ihmisten pyöriä. Paitsi ei mun kun olin jättäny sen Duomolle. Mut anyhow. Mä tahon uimaan! Uiminen on aina voittoratkasu kesäaamusin. Muutkin jotenki hämmentävästi on vakuuttuneita ja lähetään kohti Arnon rannan kohtaa josta pääsis uimaan. Matkalla törmätään ohimennen hämmentävästi pariin suomalaiseen niistä edellisen viikon hollantilaisbileistä. Yhdellä on päässä hattu! Näpsäkästi siis sieppaan sen ja kiipeen lakittaan lähimmän patsaan Marian yllyttämänä. Noin. Lakitus suoritettu, ei tarvi sitäkää enää miettiä, vaikkei valkolakki ollukaa. Harmi vaan ettei mun kameraan tullu yhtään kuvaa :(matkalla Arnon rantaa pitkin.. Vuokko tahtois aamu-uinnille..

Ponte Vecchio aamuhämärissä

Arnossa uimassa! Hullu suomalainen taas yllyttämässä..

jotain ne taas häsää :)

rupes kiipeilytyttään. aina fiksu ratkasu.


pojat pisti paremmaks.
ormai = nyt. João valmistautumassa ylös ylös yrittämään.
hullut kiipeilijät. tästä seurauksena asfaltti-ihottumaa mm. takapuolessa ja polvissa. mutta mitäpä olis vappu ilman?

Loppujen lopuks sitte uimisen lisäks päädytään kiipeileen erinäisillä muureilla ja hihhuloidaan Arnon rannalla kalastajaukkojen kera. Sammy oli feidannu jo ennen tätä. Muutki sitte feidaa, João lupaa lähtee mun kaa mun pyörälle ja jopa kyysää vähän matkaa. Ja ehkä aamupalaa? Vähän vaan on paikat kiinni aamukasilta keskustassa tai kallista. Kahvila mainostaa lettuaamiaista 7e. Hieman liikaa köyhälle portugalilaiselle, enkä mäkää erikoisen fani oo. Mut mulla on kotona kananmunia! Mennään mun luo lettuaamiaiselle ja kämppiksetki heräilee pikkuhiljaa :) João on aavistuksen kuolemanväsyny ja kysyy nukkumapaikkaa ettei tarttis kotiin polkee. Onhan meillä noita patjoja. Kämppikset vaan ehkä hämmenty aluks, mut loppujen lopuks Incoki tulee päikkäreille jossain vaiheessa ja koko talo nukkuu :D Kolmen maissa Vuokkoo ahistaa että ulkona paistaa aurinko ja raahaa João-paran ulos ja puistoon, josta se lähtee kotiin harjaan hampaitaan ja syömään. Ja lukiessani vähän D'Annunzioo viereinen pariskunta rupee jutteleen ja selviää että se nainen onkin suomalainen ja ne asuu ihan mun lähellä ja se nainen (tai tyttö, mitänäitänyton) tahtois pyrkii suomeen lukeen bilsaa :D Pieni maailma taas vaihteeks. Ja mistä näitä suomalaisia oikeen sikiää? Kaikki lähteny pakoon persuja?

Tänään sitte vaan rauhallinen ilta kotona. Hämmentävästi oli jopa yksin, tällä kertaa kaikki muut oli aperitivolla tai näkemässä poikaystävää tms :D Aika jännä. Olipa outo fiilis. Ja huomenna taas arki ja luento.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti