maanantai 13. kesäkuuta 2011

il tempo vola

Noniin, taas yli viikko vierähtäny siitä kun viimeks kirjotin. Inco meni jo nukkumaan, mutta kuulemma sitä ei haittaa jos vielä kirjotan. Ihana huonetoveri!


Eli siis. Tärkein asia mikä tässä välissä ehkä tapahtui oli ensimmäinen tentti. Se oli kamalaa.inhoan suullisia tenttejä! Olin lukenu hyvin, tai niin hyvin kun osasin (miten hissaa es kuuluu lukee?!) mut henkilöt ja paikat ja päivämäärät vaan ei ihan tuntunu järjestyvän ja pysyvän päässä.. Ja kun menin tenttiin, niin ensin siellä venattiin. Netissä oli lukenu ysiltä, mutta joltain kuulin että seinällä jossain lukikin että tentti alkaa kympiltä. No, sitten kun proffa viimein tuli, niin mulle selvis että mun nimi ei es ollu listassa, jossa oli järjestys siitä että kuka tenttii ja millon. Ts, nimet järkässä, ei tietty mitään aikaa. Paitsi et kenen tentti on ennen lounastaukoo ja kenen ei. No, menin sitte hengaan oven taakse, ja kun joku tenttijä tuli sieltä ulos menin selittämään et täs on nyt joku sekaannus. Onneks proffa on tosi ihana ja oli vaan että joo joo tuu tässä seuraavaks näitten amerikkalaisten vaihtareiden jälkeen! No, siinä sitte oottelin jenkkien kanssa oven ulkopuolella ja kuuntelin ku jokanen niistä sai täydet pisteet. Ja ne oli ne jenkit joita Aman kanssa oltiin luennolla dissattu kun ne vaan höpötteli.. No, mun jännitys tietty kasvo ja kasvo.. Vaikka kun juttelin niitten kanssa ja kuuntelin mimmonen tentti oli ollu nii ei se kauheen pahalta vaikuttanu. Mutta tiesin että jäätysin ku joudun sinne. Kuin myös kävi. Yritä siinä sitte vastata johonki kysymyksiin ku aivot ei toimi. Ei mun aivot ikinä toimi jos joku päin naamaa jotain kysyy, tarviin sen tyhjän paperin johon alkaa kirjottaa ja sit sitä tietoo alkaa pikkuhiljaa tihkua mun aivoista. No, huolimatta siitä että hädin tuskin sain mitään soperrettua, niin anto se proffa mulle silti 28/30 pistettä. Että semmosta. Kaipa erasmussäälipisteitä. Ja pyysin sen nimmarin mun tenttikirjaan :D Kun se oli niin ihana, ja se sen kirjottama tenttikirjaki oli ollu tosi kiva lukee, ihan ku historiallinen romaani, olin välillä ihan koukussa :D
No, kotiin ku pääsin ja stressi laukes niin ensin itkin sen pihalle ja sit söin vielä suklaata päälle :D

Félicienilläki oli ollu tentti torstaina, nii oltiin sit jo puhuttu että tehdään jotain. Kämppikset ties että Piazza Santa Maria Novellalla oli konsertti viikonlopun äänestyksiä promoomaan. Tavattiin sitten ne siellä illalla italiankurssin jälkeen, juotiin "vaan vähän skumppaa" ja päädyttiin mm. leikkimään ninjasotaa ilmapalloilla :D Kun Joãokin vihdoin tuli paikalle, ja ranskalainen Marie, jolla oli myös ollu tentti, sama tentti Félicienin kanssa. Mutta mun varvassandaalit, jotka uskollisesti oli palvelleet lukiosta asti, jollon olin ne kympillä cittarista ostanu päätti vihdoin sanoa sopimuksensa irti :( Hengasin sitte ilman kenkiä lopun iltaa ja pyöräilin myös kotiin paljain varpain :D

Seuraavana päivänä eli perjantaina oli sitten vihdoin June Ball! Iso EUIn iltajuhla, jonne olin ostanu hienon mekonki :) (Mirva myös tuli kylään suomesta kun sen kaverit meni naimisiin Firenzessä!) Pukeuduttiin sitte yhessä hienosti ja lainasin Danielan kaulakoruu ja käsilaukkuu ja João ja Félicien tuli syömään (ei voi uskoo miten hyvää ruokaa Daniela teki: spagettia oliiviöljyn kanssa jossa oli paistettu paria valkosipulin kynttä, ripaus chiliä ja pikkutomaatteja. yksinkertasta mutta nerokkaan hyvää!). Kämppikset lähti paikalle bussilla ja me pyöräiltiin.. oli jännä kokemus pyöräillä mekossa jossa ei voi ihan kunnolla hengittää :D Vähän oli myös hiki kun päästiin paikalle, mutta ei se mitään! Hyvät oli bileet, ruokaakin vielä lisää, ei ois tarvinnu kotona syödäkään, hienosti pukeutuneita ihmisiä, kiva tunnelma, hieno ympäristö, kiva Ciaranin bändi ja tanssia, ja tietty ilmasta skumppaa, viiniä ja kaljaa :) Hengailtiin aika lailla omassa porukassa, yritin jossain vaiheessa tutustuttaa kämppiksille irkkuja ja muita tuttuja, mutta ne on välillä vähän vaikeita.. ja sitten valittaa että kukaan ei juttele niille. No ei kai kun ne ei es yritä jutella kellekään! Mutta on ne silti ihania <3 Ja tietty kun Félicien oli paikalla pelattiin juomapeliä ja Incon maailma alko pyöriä ettei se ihan ollu messissä tanssimassa Ciaranin bändiä meidän muiden kanssa.. Félicien jopa pyöritti mua vähän rock n' rollin tahtiin :)

Ja kun bileet alko ylhäällä loppua, kuultiin että alakerrassa jossain punasessa huoneessa jatkuu.. Siellä tosiaan oli järkätty myös kaljahanat, jumputidiskomusiikkia ja terde. Ei huono :) Paitsi kun Vuokko yrittää mennä juttelemaan pojalle johon vähän on ihastunut EUIsta (suomalainen, just) ja silläkin on tyttökaveri, niinkun tietty kaikilla :( ja tulee paha mieli. Mutta koska João ja Félicien on niin ihania, niin ne sit keksii leikkiä olevansa molemmat mun poikakavereita tehdäkseen kaikki muut mustasukkaseks, ottaa mua käsipuolista ja kulkee ympäriinsä huudellen kaikille et oon niiden :D Hieman liioteltua ehkä, mutta toimii mielenparannukseen :D

Punasesta salista mentiin sitten vielä Fiascoon jatkoille, jotka kesti myöhään. Ja seuraavana päivänä vähän heikko happi. Illan läksy: älä juo ainakaan pahaan mieleesi. Opittu yhtä monta kertaa kuin unohdettu.

Seuraavan päivän kämppisten järkkäämässä pitsailtamassa jonne ne oli kutsunu omia kavereitaan mutta myös Joãon ja Félicienin ja ois kutsunu Anjanki ellei sillä edelleen ois ollu vanhempiaan kylässä, pysyttiin jokseenkin kokis- ja vesilinjalla Joãon kanssa jostain kumman syystä. Ja vähän väsytti. Félicien oli jääny kotiin kuulemma opiskelemaan. Epäiltiin et se oli nukahtanu.

Ai ja suomalainen Ama käski mun leikkaa otsiksen ja sano et se sopis mulle! Tein sitten kuten käsketty, koska tykkään seurata käskyjä, ja oon tyytyväinen tulokseen :) Jes.

Mirvan kanssa sitten eilen (sen selvittyä kaverinsa häistä ja jatkoista) oltiin Kitschissä aperitivolla ja vedettiin ruokaöverit. Tietty. Ja istuttiin sitten iltaa sen kavereiden kanssa ja tajusin eron suomalaisten ja italialaisten illanviettojen välillä. Suomalaiset päätyy melankoliaan, italialaiset ei. Tykkään enemmän ei-melankolisista.

Ja tänään en sitten myöskään opiskellu, vaan Mirvan kanssa käytiin vielä kaupungilla jätskillä ja hengaamassa ja pitsalla (ruokaöverit, tietty) ennen ku sen lento lähti takas suomeen :) Ja ostin vihdoin kengät taas itelleni. Täällä oon tuhonnu jo parit, niin tuntuu et täytyy koko ajan olla ostamassa uusia. Kai se on ku jalat hikoilee ihan tehokkaasti nii kengät ei kestä :D

Incon kanssa myös yks päivä tossa puhuttiin politiikasta ja uskonnosta. Inco on eka italialainen jonka oon kuullu myöntävän syyn politiikan huonoon jamaan olevan myös itsessään. Muut (mukaan lukien Daniela ja Anna) vaan puhuu miten huonosti asiat on ja että nuoret nukkuu eikä tee mitään, johon Inco huomautti että ei, Daniela, ME nuoret nukutaan, ME ei tehdä mitään. Incossa ois ainesta politiikkaan, ja se iteki myös olevansa kiinnostunu :) Ehkä tää maa vielä joskus pääsee jonneki eteenpäin :) Taas huomas kyllä Berlusconin vaikutuksen. Äänestys veden yksityistämisestä ja ydinvoimasta, joista Berlusconi ei halua että kansa äänestää ei. Niinpä telkkarissa ja radiossa ja missään ei edes kerrota koko äänestyksestä. Ainut oikea infokanava on netti, jota vanhukset ei tietenkään käytä. Niinpä esim Inco soittelee äidilleen, isälleen, tädeilleen, ja kelle kaikille sukulaisilleen käskien ne uurnille ja kertoen mitä pitää äänestää :D Käy se kai niinkin!

Huomenna luen farmacologiaa. Anjan kanssa lounastreffit ja kirjastoon. Vaikka tuntuu vähän turhalta nyt lukee kun tuntuu ettei siitä tentissä oo mitään apua kuitenkaan kun aivot menee lukkoon enkä mitään osaa sanoa. Mut aina voi yrittää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti