torstai 2. kesäkuuta 2011

kuoriutuva kokki ja jalkapalloilija..

Haha, kylläpä nyt oon innostunu taas kirjotteleen :D Ehkä siks että oon hengannu taas aika pitkälti päivän kotona/puistossa lueskellen ja kämppisten kanssa. Viihdyn jo tosi hyvin niitten kanssa, tulee ikävä sit ku joudun lähteen suomeen :/ Ja must on selkeesti kuoriutumassa osittain italialainen. Tää rytmi muistuttaa mukavasti kesälomia mökillä: aamupäivä lueskellen jossain ulkosalla, lounas iltapäiväsellä, sitten vähän lisää lueskelua puun varjossa/nokoset, kahvia, illalla sitten syödään taas mukavasti yhdessä..

Eilen oli varsinki tosi suomikesänen olo. Olin luvannu tehä vihdoin suomalaisen illallisen, ja olin kutsunu Félicienin, Joãon ja Anjan, kuten aina :) Cornelian myös, mut sillä oli jotain muuta elämää, kuten aina :) Päätin tehä lohikeittoo, kun se ja makaronilaatikko oli ainoot mitä tuli mieleen mitä järkevästi vois tehä, ja makaronilaatikko on vähän ankeeta. Plus, kaasu-uunin kaa en enää mielelläni leiki, ja sähköuuni on liian pieni jos tahtoo 8 henkilölle kokata.. Uunilohi ja perunamuusikin on vähän hasardia. Kokkailin sitten keittiössä kuunnellen suomimusiikkia läppäriltä, ja päätin ohimennen tehä mummun kuivakakunki, kun ei ollu mitään jälkkäriä suunniteltuna kun Anna-Lisa oli alunperin puhunu tekevänsä jotain muttei sitten tehnykään. Sitten siinä kivasti alkoi tuoksua kaardemummalle kun kakku paistu ja kalakeitolle kun keitto kypsy, ja oli kuuma, ja tuli ihan suomikesä mieleen <3 En tajunnukaan miten paljon olin kaivannu jotain suomalaista ruokaa! Kun tää ruoka on tietty täällä hyvää, mut kalakeitto on hyvää ja kotosaa :)


Lohikeittoa, ruisleipää ja valkkaria (kylässä myös yks Incon kaveri)
Salmaria! Félicien kärsii, muut tykkää ;)


Oli kiva ilta, kaikki viihty ja kehu mun keittoo :) Ja kakkuu, joskin se ei kohonnu ihan niinku ois pitäny, liekö sit kaasu-uunin syytä vai kohotus-aineen joka vaikutti leivinjauheelta, mutta josta ei kyllä voinu varmasti sanoo mitä se on.. Enkä löytäny tilliä keittoon, mutta hyvää oli silti ja maistu oikeelle! Jes oon kingi.
Ja istuttiin sit siinä pöydän ääressä yhteen asti pelaillen lopuks taas vaihteeks vähän Félicienin korttijuomapeliä, jossa sai joko juoda tai vastata kysymykseen :) Kämppikset tykkää mun kavereista, ja kutsu ne lauantainaki tänne syömään pitsaa ja pelaan pictionarya :) Ai, ja kämppikset tykkää myös salmarista ja sano et seuraavan kaverin täytyy tuua sitä lisää suomesta :D

tunnelmaa ennen meiän peliä. vieressä näkyvät keltaset meiän joukkuelaisia. oikeen hienot keltaset paidat, mä oon nro 13 :D

kivat näköalat ja silleen


Tiistaina olin sitte irkkujen kanssa pelaamassa fudista! Niillä on joku Coppa Pavone, jossa pelaa kaikki niitten yliopiston tyypit, ja Ciaran oli rekrynny mut sen joukkueeseen. Yllätin itteni pelaamalla jopa ihan pätevästi! Tai jos nyt en aina ihan osannu sitä palloa potkia, niin ainakin osasin ryhmittyä järkevästi ja häiriköidä tai olla muuten niin pätevä että mua pelattiin enemmän kun yhtä toista tyttöä :) Jes! Säännöt ei siis ihan ammattifudista ollu vaan vaihtoja sai tehdä mielin määrin onneks. Pojat tosin hieman kiihty kun toinen joukkue kuulemma pelas rumaa peliä ja niitten pelin purkamisesta ei meinannu tulla loppua koko iltana.. Huh. Eikä es hävitty, 3-3 on ihan hyvä tulos. Kiva tunnelma oli, ilta siellä EUI-kukkulalla kun aurinko pikkuhiljaa alkaa laskea ja lipitellään olutta siinä matsin jälkeen (kunhan pysytteli tyttöseurassa eikä eksyny lähelle poikien matsin purkukeskusteluja).. Ja perjantaina ois seuraava peli! (tai ois ollu eilen mut siihen en päässy) Ja perjantaina on myös jotku EUI-tyyppien megakotibileet, ja irkut ei erikoisemmin välitä niistä tyypeistä, ja sano että ei siis haittaa jos esim kutsun kaikki kaverini :D Tapahtumakutsuki oli facebookissa avoin, nii miks siis ei ;) Joten kutsuin siis suomalaisen Aman, kaikkia Félicieniä, Joãoa, Anjaa, Corneliaa, Sammyä.. ja myös kämppikset ilmas jonkin verran mielenkiintoa bileitä kohtaan eilen :D Sekä italialainen Bred kun oltiin niitten vaatekauppabileissä viime viikonloppuna :) Ama ilmas myös mielenkiintonsa irkkujen June Ball -juttuun, kun se tuntee sieltä EUI:sta yhden suomalaisen Millanki. Myös Anja oli kiinnostunu muttei tienny pääseekö kun sen vanhemmat on kylässä. Lähetin viestiä irkuille ja kysyin kuinka monta ois mahollista sinne kutsuu, jos saisin viel Joãon ja Félicieninki mukaan..

Elämä siis hymyilee tällä hetkellä, vaikka historian tentti lähestyyki hyvää vauhtia.. ens viikon torstai, huh! Mut luin tänään wikipediasta selkeekielisemmin pääjuttuja risorgimenton tapahtumista nii en oo enää niin pihalla :) Ja ostin meiän proffan kirjanki ku en jaksanu oottaa josko sen sais kirjastosta ajoissa.

Mut alkaa nyt tuntua, kun taas viihdyn täällä, että kun tuun suomeen niin kaikki suomalaiset on vaan niin.. suomalaisia. On ihan mukavaa että voi ite olla hiljasemmasta päästä ja yleensä eniten pihalla :) Ja kirjastossa jopa tajusin että italialaisetkaan ei näytä enää niin ärsyttävän italialaisilta! Siellä oli jotain pohjoismaisen/saksalaisen näköstä porukkaa ja kattelin vaan että onpas vaaleita. Ts italialaismiehet näytti sillä hetkellä paremmilta ku ne vaaleet :D järkytyin vähäsen.

Tänään mennään ehkä illalla Piazza Dalmatialle, kun siellä on jotain häppeninkiä. Ja siis kun tänään oli kämppiksilläki lomaa kun on Repubblican päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti