sunnuntai 27. helmikuuta 2011

casa mia :)

Sateinen aamu. Firenzen sää lopettaa vieraskoreilunsa ja paljastaa todellisen minänsä. Kuulemma keväällä täällä sataa koko ajan. Ja sit vähän myöhemmin hyökkää kans hyttyset sankoin joukoin kimppuun. Jippii, että sitä odotellessa.

Aamu alkoi näpsäkästi työmiehien ranppaukseen keittiön kautta pihalle samalla kun syötiin aamupalaa. Jotain kosteusvaurioita kuulemma korjasivat. Ja ohimennen tiputtelivat kattotiiliä. Hups.
Se on kans jännää miten tää näitten asuntojen sisälämpätila ei enää tunnu samalla tavalla kylmältä ku aikasemmin, vaan lähinnä normaalilta. Että sisällä on siis tsägällä 16 astetta. Paleluun tottuu. Ja eipähän ylläty ku menee ulos kun siellä tuntuu melkeen lämpimämmältä kävellessä. Ja lisäks lämpimän suihkun jälkeinen palelu tai lämpimästä sängystä nouseminen ei tunnu niin pahalta ku on tottunu paleleen jatkuvasti :D Jännä taas jälleen kerran ihmiskroppa.

Mutta, aamun ilouutiseen: en oo enää koditon, vaan sain kämpän!! Zona Statutossa symppistyttöjen kera :) Soittivat mulle tänä aamuna ja lupasivat että saan kämpän jos maksan vielä puolet elokuustakin. Mikä nyt on ihan ok, koska ei vuokra mikään ylipaha ole, ja oikeesti tahdoin just sen kämpän. Ja saa nähdä miten hyvin täällä viihdyn jos vaikka hengaankin vielä esim elokuun. Ja kävin kattomassa sitä tässä aamupäivästä, ja se oli vielä kivempi kun muistinkaan :) Ja tytöt, joita siis asuu siinä mun lisäks 3, briiffas mua hieman yleiskäytännöistään ja briiffaa vielä lisää kunhan pääsen huomenna/ylihuomenna muuttamaan. Syövät nekin kuulemma yhdessä sillon kun ovat paikalla, ja aina kesäisin käyvät alakerran jätskibaarissa :P namnam. Mun kanssa huoneen jakava on kuulemma aina päivisin töissä, eli päivisin mul on lähes oma huone :) Täytyy vähän kysellä kunhan muutan että miten mahtavat suhtautua kyläilijöiden majoitukseen.. olivat kyllä sen verran kivoja että tuskin tulee ongelmaa.


Kämppä sijaitsee siis osoitteessa Via Paoletti 20, jos googlemapsistä tahdotte vakoilla :) Ihan tarkkaa osoitetta en tajunnu vielä kysyä/katsoa, mutta sen ehtii. Ja vieressä on puistoja, jotka on kuulemma nättejä, ja yhestä korkeammalle sijoittuvasta näkyy kuulemma kivasti koko Firenze! Täydellistä! Kohta pääsen siis kaivaan lenkkarit rinkasta ja lenkkeilemään!

Eilen illalla ei sitten itseasiassa tehtykään pitsaa, vaan haettiin takeawaynä, olin ymmärtäny väärin. Ja vähän oli kyllä eri konsepti kun Suomen lähiökarvakäsipizzeriat. Ihan pätevän näkönen ravintola oli, ja pitsat makso 3- 4,50 euroo kipale ja oli namia :P
Syömisen jälkeen pohdittiin jaksamista ja iltaa ja mennäänkö jonnekin, mutta lopulta päädyttiin vaan katsomaan leffaa. Ehkä puolentoista tunnin päätöksenteon ja säätämisen jälkeen saatiin vihdoin katsottua Stephen Kingin romaaniin perustuva Children of Corn. Ja Vuokko tietty rutinoituneena kauhufilmien katsojana (not) kiljahteli heti parin ensimmäisen minuutin jälkeen naurattaen muita :D

Tänään sitten ohjelmassa lähinnä hengailua sisätiloissa, voisin katsella vähän kursseja tms. Huomenna täytyy ehkä yrittää päästä juttelemaan jonkun proffasedän kanssa mun kursseista, kun netti on lievästi sanoen sekava. Ajattelin vähän että voisin ehkäpä ottaa jonkun kurssin esim historiaa.. kun nyt kerran sattuu tämmösessä historiallisessa kaupungissa oleen ;)

Sällin kaveri Ciaràn myös kutsu illalla oluselle, eli mulla on jopa jotain ns. omaa ohjelmaa! Jee! Ts kun tuntuu että oon vaan roikkunu tän mun "isäntäperheen" perässä koko ajan. Piti alunperin nähä Ciaràn päivällä, mutta kun tyyppi heräsi kuulemma kahen maissa se hieman torpedoi suunnitelmia :D Vuorokausirytmit on myös kyllä jänniä..

3 kommenttia:

 1. Moi Vuok, tässä Irm! Tahdoin vaan sanoo, että luen tätä jee. Ja ihanaa että blogaat sieltä, niin saa olla sun muknaa sun elämässä siellä etelässä. Täällä on sisällä lämpimämpää kun siellä, mutta ulkona on edelleen pakkasta...

  VastaaPoista
 2. Jee, kämppä :) Kuulostaa menevän aika hyvin... hianoo!!! Tääl on bailistunti aika hiljanen ilman sinuu!
  Enni

  VastaaPoista
 3. Jee :) Ah, ikävä bailista kyllä vähän! Mut mieluummin oon silti täällä ;)

  VastaaPoista