tiistai 22. helmikuuta 2011

Ho arrivato

Nonnih. Firenzessä viimein. (tooooosi paljon kivempi kaupunki ku Milano, toim.huom.)

Keskellä parin espanjalaisen ja yhen italialaisen kimppakämppää kuunnellen ku yks skypettää äitinsä kanssa. Saan kuulemma olla kun kotonani, ja ruokintaki toimii.

Aamulla vielä heräiltiin Iiriksen kanssa Milanossa. Löysin rinkankanto/kaupungillalöntystely-lihakset. Löysin myös lantiolta rinkankantomustelmat! Jännää tää oman kropan loputon tutkimusmatka!
Päätettiin lähteä taas keskustaan päin. Iiris laitto pidemmän hameen ja pääs Duomoon sisälle, voitto! Syötiin ylihintasessa ja kämäsessä turistikahvilassa jossa oli liian tehokas sisäänheittäjä, mut elämä on. Iiris lähti aikasemmin junalle, jäin käveleskelemään vielä ympäriinsä.

paikallinen elukka


Biologinähtävyys aka paikallinen luonnontieteellinen museo nähty. Tosin ulkoa. Puisto oli kiva, muuten aika milanoa. Puhinalla rinkan kera taas junalle, jossa 3,5h istumista ja nukkumista. Symppis italialainen tyttö luki englannin kielioppia vieressä ja autto heittään rinkan hyllylle. Jäin pois Firenzessä.

Vaan. Ihan putkeen kaikki ei mene. Väärä Firenze. Täällä onkin 3 asemaa, oho. No, kivasti pummilla 4 min matka pääasemalle kun puhelinsoiton jälkeen virhe selviää. No, olinpa myöhemmin perillä ku espanjalainen hakijani :D
Tutun tuttu espanjalainen Adriano höpöttelee mukavia ja kämppis Silvia liittyy myös seuraan. Yllätän itseni italiantaidoillani, I'm invincible, osaan kommunikoida!! Otetaan bussi niiden kämpille. Adriano kantaa laukkua jossa läppäri. Jännä miten helpompi kantaa rinkkaa ilman ylimääräsiä tonnin painavia laukkuja! Sehän oli melkeen kevyt! Esiintyy lievää juuttumista ovensuihin. Nyt tiedän miltä tuntuu olla leveä kuljetus.

Bussi oli söpö <3 Pieni ja kompakti! Köröteltiin pikkukatuja ja I'm in lööv. Onneks oon täällä vaihdossa. Lievää jännitystä tosin tulevasta. Kunnes out of the blue Adriano kertoo että mulle saattais olla tutun tutulla huone vapaana, 350e! (halpa siis näille seuduille kun ei es jaettu kenenkään kanssa..) Huomenna selviää kun mennään katsomaan. Jes!


Kämpillä mua briiffataan Firenzen rakenteeseen kartan avulla ja kuulen miten pääsen aamulla yliopistolle etsimään erasmuskoordinaattori-ihmistä. Saan kartan, johon ilmestyy rukseja. Lahjon emäntiäni ja isäntääni tuliaissuklaalla ja kuulen että kaikilla cooleilla (lue:opiskelijoilla) on täällä Wind-operaattorin liittymät (lue:halvin). Semmonen siis hankintaan huomenna, tai kuhan ehtii. Netistä kuulemma ei tartte huolehtia, kaikkialla on langaton melkeen. Ja kaikki kuulemma pöllii pyöriä. Mulle esitellään polkupyöränpöllimistyökalu. Kaipa tapa se on sekin. Karman laki: pölli ja tule ryövätyksi. Kivan yhteisomistajuudellinen ajattelutapa :D

Paikallinen marttakerho tarjoaa illallistakin. Poikaystävä kävi kaupassa ja osti niin että mullekin riittää: gnoccheja gorgonzolajuustolla! Delizioso! Ja saan olla kuin kotonani ja ottaa aamupalaa sitten mitä vaan tahdon. Pelottavan vieraanvarasta. Mutta mikä mä oon kieltäytyyn ;) Ja saan nukkua Adrianon sängyssä. Jossa herra siis EI nuku itse tänä yönä (tiedoksi kaikille jotka taas kuitenkin lukevat vaikka mitä rivien välistä), vaan bunkkaa tyttöystävänsä luona.

Älä siis huoli äiti, kaikki hyvin Vuokon maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti