tiistai 22. helmikuuta 2011

I'm leaving on a jet plane

Milano on ristiriitainen kaupunki. Vieri vieressä rumia pilvenpiirtäjiä, linnoja ja puutarhoja tivolien kera..

Aamulla herätys klo 5.15 ja kentälle, jonotusta, kahvia ja koneeseen yhdessä italiankurssilla tavatun Iiriksen kanssa, joka on menossa vaihtoon Bolognaan. Tukholman kautta Milanoon. Lennot ja vaihto sujuivat näppärästi, Tukholmassakin oli vielä talvi. Lentokoneesta näkyy suuri järvi, joka muistuttaa epäilyttävästi vanhempien seinällä taulussa olevaa järveä, jonka rannalla asuttiin kerran.. ehkä se on se, koska laskeutuminen alkaa.

Hermanni kahvilla Hki-Vantaalla

Milanon kentältä matka keskustaan sujuu näppärästi ja löydettiin helpohkosti (pienellä urheilumielisellä kävelyretkellä höystettynä) halpa yhden tähden hotelli aseman vierestä, jes! Italialaiset katsoivat kun hullua kun puuskutin t-paidassa rinkka selässä (kuuma ilmasto tää tällanen yli 10 plusastetta!). (Iskältä viesti ammuskelusta malpensan lentokentällä, onneks lennettiin linateen..)

Kaupungilta bongattiin pizzaa ja Duomo, joista pizzalle suomalaiset versiot ei todellakaan vedä vertoja, ja Duomo oli iso ja hieno (eikä sinne pääse sisään liian lyhyessä hameessa, kuten Iiris huomas).


Duomon jälkeen pohdintaa seuraavasta muuvista. Ööh.. tilanne vaatii kahvia (tai no, Vuokolle birra). Kahvilassa tarjoilijana kohtaamme ensimmäisen italialaisen joka jopa puhuu meille italiaa eikä heti vaihda englantiin :D Juttelee niitä näitä ja varottaa meitä pitämään silmät auki kun italialaiset on niin kieroja (käytti tosin liian vaikeaa sanaa, ja merkitys selvisi vasta äsken sanakirjan kanssa).Päätettiin kävellä kohti jotain tornia ja puutarhaa. Löydettiin linna ja linnan takana puisto jossa on tivoli!! Tytöt innostuu ja tahtoo laitteisiin! Keinukaruselli hieman liian hurja paikallisten teinien näyttäessä mallia ja päädytään kummituslinnaan ja törmäilyautoihin (joissa saa muuten sitten OIKEESTI törmäillä, toim huom).


Täällä etelässä pimeä tulee jotenkin hämmentävästi yllättäen. Luulis että kun on lämmin niin on valosaa, niinkun Suomessa esim, mut ei. Kaupunki oli hieman kuolleen olonen päivällä, mutta illan pimeydessä se heräilee hieman. Kävellään kauppakaduilla ja väistellään myyjämiehiä. LEFFA ois hyvä tähän väliin. Löydetään näpsäkästi leffateatterikin ja katsotaan Il Truffacuori joka oli jopa symppis romanttinen komedia ja ymmärsin juonen! Voitto.

Ulkona jotenkin jännästi tuntuikin viileähköltä leffateatterin jälkeen (vaikka hypetän edelleen lumen puutetta ja keväistä säätä!) ja kotiuduttiin hotellille ja säädön kautta saatiin wi-fi toimimaan, epähuomiossa ilmaseks. hups. Huomenna Iiris suuntaa Bolognaan ja Vuokko Firenzeen.
Pahin jännityskin hellitti kun italialainen kontakti suvaitsi vastata tekstariin, ja on joku siis hakemassa asemalta. Jes. Ja kraanavettäkin voi juoda sanoo luotettavasti googlattu keskustelupalsta. Hienoa!

Italia tuntuu kivalta. Alan päästä rytmiin ja kävelen päin punasia. Autot väistää.

1 kommentti:

  1. Voi Vuokko, kiitos kun bloggaat sieltä maailmalta! Toivottavasti hoidat homman ahkeraan myöhemminkin :))
    PS. Milano = <3

    VastaaPoista