keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

It's just a perfect day..

 Just a perfect day

Täydellinen päivä nro. 1: My name is Lucca.
Mentiin pikkukaupunkiin joka on kuuluisa muureistaan, joidan päällä voi kävellä kaupungin ympäri. Aurinko paisto ja porukka oli hyvä. Kaikki jopa eri maista: belgialainen Félicien, itävaltalainen Cornelia, saksalainen Anne, ranskalainen Marie, portugalilainen João (Félicienin kaveri turvaksi ettei oo ainoo poika) ja suomalainen Vuokko :)
Félicien on ihan huippu! Pikkupoika jolla on kokoajan joku ihme kuje mielessä :D Cornelia tosin huomautti että mäkin oon yks lapsi kun pyörittelen koko ajan hiuksiani :D Ja äksyilen nälkäsenä. Jee! Lapsi-rooli! :D

rikollinen nro 1
rikollinen nro 2
Pojat unohti leimata lipun ennen junaan menoa. Onneks päästiin puhumalla tilanteesta ettei tullu 40e sakkoa :/


sisäänkäynti Luccaan. aika jännä.

leijona!

Félicien-lapsi leikkii muureillaoho suklaakauppa!! :P

kirkkojakin oli. Enikõ tykkäs kuvata niitä.

jotku tyypit. kumpi on aito?

ihan magee oli tää kirkko.

Ruuan etsiminen on aina koettelemus, ja vuokko-lapsi alkoi jo vähän ärtyä. Onneks selvittiin kuitenki.

siestailua Amfiteatteriaukiolla. harrastettiin semipaljon siestailua, mikäs sen mukavampaa!

taas kirkko. ja enikõ ja cornelia taustalla.

Félicien feat Vuokon aurinkolasit. Anna lapsen koittaa aurinkolaseja, et saa niitä enää takasin. Félicienkin tahtoo kukalliset.

torni, jonka päällä kasvaa puita! tonne oltas tahottu, mutta oli liian täynnä turisteja.

design finlandese!

jouduttiin tyytyyn toiseen torniin. sentään tää oli korkeempi vaikkei ollukaa puita :/

duomo

muureilla venaillen junan lähtöä

Enikõn luo cenalle. ahkeraa ruuan laittamista. pojat kätsysti "myöhästy" niin että kaikki oli melkeen valmista.

unkarilaiset juo aina snapsin ennen ruokaa, talossa emännän tavoilla siis.

...ja lapsi on terve kun se leikkii...
 Tosin ennen ruokaa leikittiin yhdessä Félicienin kanssa lentopalloa pyykkitelinen yli ilmapallolla. Epistä kun yhellä on niin pitkät kädet :(
ruokaa!
portugalissa kuulemma laitetaan martinia oluen sekaan. ei huono!
 Ja perjantainakin oli ollu kivaa ja Edmeen bileet, jonne tultiin vähän liian aikasin eikä ollu oikeen ketään mutta yhtäkkiä paikka oli tupaten täys! Mutta piti tulla aikasin kun sain Inconkin houkuteltua :) Ja sillä oli kuulemma kivaa ja se tykkäs mun kavereista! Voitto!

Maanantaina käytiin Anjan kanssa ostamassa Fiorentina-huivit ens sunnuntain fudispeliä varten. Ja käytiin parissa museossa kun ne on nyt viikon verran ilmasia! Medici-kappeli ei ollu juuri käymisen arvonen mutta joku random kivimuseo Via degli Alfanilla oli tosi hieno! Eikä siellä ollu ärsyttäviä turistiryhmiä..

skumppaa! ja vuokon tyylikäs frisbeestä tehty kesähattu ;)
Sunnuntaina sitten oli Marcon picnic, jonne se oli kutsunu joitain meitä erasmuksia ja sano että kutsutaan muita. Huvittavaa kun kaikki ei es tienny et picnic on Marcon :) Mutta täydellinen päivä nro.2 Cascine-puistossa kera auringon, ruuan, ihmisten, espanjalaisen kesäviinin (halpaa punkkua ja jaffaa), frisbee-pelailun ja Cascinesin markkinoiden.
käytiin myös Circo dei Pulci -vintagetapahtumassa. Ihania hattuja! Miks mulla on niin iso pää?
 Nyt on sitten käyty lisää museoissa. Eilen käytiin Marien ja Joãon kanssa Palazzo Pittissä ja Bobolin puutarhassa. Pitti oli ihan jees, mutta puutarhat oli kivat :) Ihania satumaailmapikkupolkuja ja suihkulähteitä ja patsaita ja pensasaitoja <3Palazzo Pitti puutarhoilta päin

lapsi-vuokko löysi kivan labyrinttijutun!

satukuja!

oltiin liian lyhyitä, ei ylletty hyppään puuhun :(

yks patsas puuttu. korjattiin asia.

Ja suoraan museo-puutarhareissulta sitten kotiin ja siellä vajaa tunti, josta aperitivoon. Söin kyllä kotona. Kyllästys Aegeen aperitivon ruokiin. Koordinoiduttiin Joãon kanssa sitäpaitsi omalla pullolla kun ei huvittanu maksaa aperitivon juomien hintoja ;) Vähemmän oli tuttuja aperitivolla tällä kertaa. Ciarán oli yrittäny kovasti houkutella aperitivon jälkeen Fiascoon, mutta eipä huvittanu taas. Jouduinki sitten epähuomiossa Joãon ja sen sisilialaisen filosofi-exkämppiksen kanssa jatkoille. Tai ehkä ei kauheen epähuomiossa. Olivat kuitenki menossa sinne minne muutki erasmukset enimmäkseen. Mutta vähän melkeen ehin jo muuttaa mieltäni sen sisilialaisen filosofoidessa liikaa ja jumittaessa kun mä jo tahdoin liikeelle. Se oli viihdyttävä ehk puol tuntia, sit aloin hajota sen analysointiin ja miksi-kysymyksiin. Totesin että otoksella n=2 sisilialaiset on kaikki ehkä viihdyttäviä max puol tuntia ja sit alkaa rasittaa. Lopulta kun käskin sen vaan antaa mun olla, en tahdo ajatella, aloin taas viihtyä :D En kestä liian älyllisiä keskusteluja, tai ainakaan ihmisiä jotka yrittää analysoida mua ja menee täysin vikaan siinä eikä ymmärrä mun näkökulmaa ollenkaan.


Lopulta päästiin kuitenki jatkoillekin. Ja jatkojen jatkoille. Ja jatkoille siitä :D Miten jotenkin aina päädyn Red Garteriin? Onneks tällä kertaa kuitenkin mentiin sieltä vielä Blob-nimiseen baariin joka oli tosi jotenkin epäselvästi piilotettuna jollekin kujalle :D Siellä tosin ehdittiin olla ehkä vaan vartti tai puol tuntia ennen kun se meni kiinni. Huvittavaa seurata vierestä miten tää lipevä sisilialainen yritti iskeä kaikkia turistityttöjä. Enpä ennen oo tällä puolella tilannetta ollu :D Hauska ilta kuitenkin. Jännä kyllä miten täällä on tämmönen ihme herrasmies-juttu kumminkin. Muille limanuljaska mutta omassa seurueessa herrasmiestä ja tarjoaa takkia yöilmassa hytisevälle suomalaiselle ja saattavat pyörälle kun pitää kotiin lähteä. Kuulemma oisin voinu tulla jollekin sen kaverillekin yöks mutta totesin että taidan kuitenkin kotiin mennä ;)

Tänään olin syömässä suomalaisen erasmustytön kanssa ja todettiin että meillä on sama Toscanan historian kurssi! Jee! :) Ja tunsin itteni jotenki rappiollisemmaks kun juttelin toisen suomalaisen kanssa. Se oli käyny uimassa (liikuntaa!) ja sillä on myös työpaikka täällä! Mutta kuulemma vaan rahapulan takia. Ja kuulemma liikuntaki vaan kun se on ollu jo syksystä. Mutta jännä miten erilailla voi kaverijutut mennä, kun se ei kuulemma oo juurikaan käyny missään noissa järjestöjen tapahtumissa kun se on hengannu sen Sienan kielikurssilla saatujen kaverien kanssa. Pöh, miks mäki en päässy Sienaan?

2 kommenttia:

 1. Felicien näyttää ihan robert patti-sonnilta tuossa kuvassa missä sillä on sun aureinkolasit. :D
  Oli kyllä ihanan kuuloinen ja näköinen retki!

  VastaaPoista
 2. mun mielestä felicienistä tulee mieleen Flight of the Conchordsin se laulajatyyppi :D
  http://www.youtube.com/watch?v=X5hrUGFhsXo

  ja mun pitäs saada se kuva annettuu sille et se sais sen laitettuu profiilikuvaks facebookkiin ;)
  äh pitäs ylipäänsä kohta saada aikaseks laitettuu kuvia sinne. kuka myis lisää aikaa?

  VastaaPoista