tiistai 5. huhtikuuta 2011

Toscanaa, kyliä ja reissuja

(tälle vuokko repeili ylettömästi yliväsyneenä..)
Ciao taas viikonlopun jälkeen!

Nyt olis ollu tarkotus lähtee piknikoimaan ulos, mutta tyttö, jonka kanssa koordinoiduin vkl reissulla ei vastaa puhelimeen :( Muut sano pääsevänsä vasta myöhemmin. Ranskalainen tyttö, Marie, vaihteeks! Vähän alkaa tympiä kun kaikki on saksalaisia..

Eli perjantaina oltiin siis Festa di Letteressä humanistien rakennuksen sisäpihalla. Ihan jees, mutta vähän pimeetä ja kun ei tunne kauheesti porukkaa siellä ja kukaan ei tanssinu. Ja se Adrianin kaveri Marco päätti pitää puolen tunnin palopuheen italian politiikan epäkohdista klo 1 aikaan yöllä. Kun se lopetti saatiin vihdoin sanottua että joo vois tästä ehkä kotiin lähteä.. Ihan mukava joo se Marco että se kertoo tommosista bileistä ja vintage-kirppiksistä yms, mut nyt rupee jo vähän tökkimään. Se pitää jonku international aperitivon perjantaina jonne se kutsu kans mut ja Anjan, ja tänään se sitten soitti ja kysy että oonko tulossa illan Aegeen aperitivolle Casa della Creativitalle, että se vois tulla sinne.. äh. Ajattelin kyllä mennä, mutta toiv se ei hengaa liikaa meiän kaa. Vähän liian hipsterpoliittinen :D

Oho! Nyt Marie vastas, eli täytyykin lähteä piknikoimaan! Jatkuu myöhemmin.

------

Ah, aurinko! Eikä oo vielä liian kuuma, tänään semmonen +20ish. Loppuviikoks tosin luvattu yli +25..
Palauduin siis piknikiltä Marien ja saksalaisen Milenan kanssa. Kumma miten kaikki on niin tunnollisia opiskelijoita ettei taho lähtee piknikille kesken päivän. Kumma. Luin just Iiriksen blogipäivityksen Bolognasta ja kyllä ne vaan ilmeisesti piknikoi luentojenkin päälle.. No, ehkä tää tästä.

Oltiin siis Cascinesissa, joka on central park -tyyppinen ratkasu, paitsi ettei se oo keskustassa :( Mutta kerrankin hieman enemmän luontoa Firenzessä! Ihanaa! Harmi vaan että mun luota on joku 20 min pyörälä sinne, ja ikäviä isoja teitä :(

Lauantaina siis oli Aegeen reissu Sienaan ja San Gimignanoon. Molemmat paikat oli tosi nättejä, mutta mun ruokkimispuoli ei ihan toiminu. En ollu ottanu evästä kun ajattelin että kyllähän siellä nyt kauppoja on. No, ei sitten ainakaan menty niitten ohi. Piknikille haettiin kaikki paninit jostain paikasta ja sitten mentiin istumaan puistoon. Puisto oli kyllä ihana ja aurinko lämmin, mutta alkoholisti-vuokko olis kaivannu viiniä piknikille, ja vähän lisää ruokaa. Sentään jollain oli vähän ja se anto hieman maistiaista kaikille. Mutta Siena oli kyllä nätti, paljon kivempi kun Firenze. San Gimignano oli sitten aika pieni, söpö sekin ja nätti. Hienoja näköaloja myös molemmista.

Siena
tässä lähteestä tulevassa vesialtaassa vuokko ois tahtonu uida mutta muut ei yllyttäny tarpeeks :(

piknik! enkä es polttanu itteeni, äiti voi olla ylpee ;)

jätskiä San Gimignanon kuuluisasta jätskibaarista


musikantit puistossa @ San Gimignano


Sunnuntaina sitten oli CDM:n reissu Volterraan, San Galganoon ja Monteriggioon. Volterra oli ihana pikkukatuineen korkealla kukkulan huipulla, Monteriggio oli pienenpieni ja nätti, ja San Galgano oli kirkko ilman kattoa ja miekka kivessä. Vähän ihmeteltiin että olikos tää nyt kaiken tän reissun arvonen (tie oli poikki ja matka pidenty yhtäkkiä merkittävästi), mutta olihan se ihan vaikuttava.

Monteriggioni... kahvia?

oho! tuli söpöjä pikkuautoja!

"suomalainen kuva" Volterrassa

"sisilialainen kuva" Volterrassa

pikkukujat <3

kirkko ilman kattoa

järjestettiin sitten keskiaikaset häät. kuvassa morsian karkaa rakastajansa kanssa.


Nyt hieman vertailua järjestöjen välillä. Aegeen jutuissa oon ollut enemmän mukana, eli tunnen enemmän porukkaa. CDM:stä en tuntenu oikeestaan ketään, mitä nyt Enikõ ja Marta ja Marie jotka oli mukana sillä reissulla. CDM:n porukka vaikuttaa kuitenkin jotenkin menevämmältä, ja sikäli sympaattiselta. Aegee taas on enemmän hyväksytään kaikki semmosena kun ne ovat -meiningillä. Mikä on sekin tietty sympaattista. Mutta Aegeessa on Benjamin. Benjamin on aluks aina hassu omalla pikku esityksellään, mutta pidemmän päälle käy rasittavaks se että sen täytyy aina saada olla huomion keskipisteenä. Ja miten se valitti kovaäänisesti kun joku oli myöhässä ja bussin lähtö viivästy sen takia aamulla, mutta annas olla kun ite on myöhässä Sienan päässä palaamassa takasin bussille kun täyty saada jäätelöö, niin jo on toinen ääni kellossa. Ja loukkaantuu liian helposti kun porukka vitsailee sen esitykselle. Ja sen tavalle keksiä italialaisia sanoja englannin/saksan vastaavista. Kun Enrico parodioi sitä bussissa, niin ei kuulemma ollut yhtään hauskaa. Vain Benjamin saa puhua "benjamineseä".

Mutta siis, Aegeen reissu oli vähemmän turisti kun CDM:n. Vähän nolotti kun meitä oli joku pari bussilastillista jotka sitten yhtäkkiä tukittiin joku pikkukaupunki. Aegeen reissussa meitä oli vaan vajaa bussillinen, mikä oli sinänsä sympaattisempaa. Mutta toisaalta taas, CDM:n reissussa kaikkien annettiin mennä omillaan, kun taas Aegeen reissussa kaikki oli yhdessä klimpissä, mikä tavallaan on mukavaa, mutta noinkin suurella määrällä ihmisiä hieman hankalaa ja hidasta ja välillä raivostuttavaa. Varsinkin kun Benjaminin on pakko saada koko ajan sanoa mielipiteensä. Ja kun keskustelu kääntyy välillä saksaksi kun Enricokin puhuu sitä. Mutta pakoilin saksaa bussiin eksyneen yksinäisen italialaisen kanssa, joka teki jotain harjottelua Firenzessä eikä tuntenu oikeen ketään. Selvis että se opiskelee kemiaa ja erikoistuu johonki farmakologiseen kemiaan :D Eli jokseenkin lähellä mun neurofarmakologia-settiä :) Myös tutustuin lisää Edmeehen, joka vaikutti kivalta. Sen bileissä oltiin sillon oltu joskus ihan alussa :D Ja Martin, yks bulgarialainen poika, vaikutti myös hauskalta, ja pitävän viinistä jokseenkin paljon :D Sen kanssa juttelin kirjoista kun se luki just Neverwhereä (joka on btw just hyvä!). Martin teki itseasiassa jälkeenpäin videonki reissusta :) mä vilahdan jossain kuvassa ehkä, en näy paljon :( En tiiä mistä alun maisemat on, mutta muuten kuvat on reissusta. Musikantit lopussa oli symppis pikku puistossa San Gimignanossa :)

CDM:n reissulla sai mennä enemmän oman päänsä mukaan, mikä sopi paremmin mulle. Ja ranskalainen Marie jopa suostu ostaan mun kanssa valkkaripullon piknikille, josta sitten saatiin tarjottua kyllä muillekin, ettei tarvinnut ihan yksin juoda. Ja kuljettiin Enikõn, Martan, Marien ja Enikõn kaverin saksalaisen Milenan kanssa ympäriinsä, ja yhden CDM:n sisilialaispojan kanssa, joka opetti meille sisiliaa :D CDM:n tyypit vaikuttaa hieman vauhdikkaammilta kun Aegeen, jotka on vähän rauhallisempia. Sopii mun reissumielialaan ehkä paremmin. Pomppia ja juosta ennemmin kun kävellä. Ja niillä vaikutti olevan hyvä henki. Mutta Aegeen tyypit taas sekottuu enemmän erasmuksiin, kun taas CDM:n hengas enemmän keskenään. Vaikee sanoo kumpi parempi. Mutta Aegeen Enrico laulo mun kanssa Sound of Musicia bussissa! :D Hassu tyyppi. Tänään vuorossa taas Aegeen aperitivo tosiaan, ja huomenna voisin yrittää CDM:n aperitivolle. Vertailevaan tutkimusta. Tosin kattoo nyt. Kun yritän palloilla myös noita EUI-ihmisten juttuja tässä. Ne on kivempia kun ne on vähän vanhempia. Kun monet erasmukset on 22-23, jotkut nuorempia, harva vanhempi. Mutta siis tänään Ciarán kutsu Bar Fiascoon, ja huomenna Alanna kutsu pelaan jalkapalloa 18:30. Kattoo jos sen jälkeen ehtis sille aperitivolle syömään. Tänään taas ehkä toisin päin. Ensin aperitivo sitten Fiasco. Liikaa porukoita, kauheeta säätämistä. Kämppistenkin kanssa pitää vielä leikkiä.

Kämppisten kanssa on nyt tosi kivaa kyllä. Inco ja Daniela voi molemmat jo paremmin ilmeisesti. Pieni setback lauantai-iltana tapauksessa Inco tosin, kun se sai tietää erinäisiä asioita joltain "kaveriltaan" joka soitti sille klo 23 illalla ja sai aikaan itkukohtauksen. Ja sillä seurauksella että olin hieman väsy sitten seuraavana aamuna reissulla kun nukkuminen jäi vähemmäksi.. mutta bussissa oli hyvä nukkua. Ihana kyllä tää meidän pieni perhe täällä. Kun joku voi huonosti niin kaikki kerääntyy yhteen ja yrittää auttaa parhaansa mukaan. Kaikki istu keittiössä ja lopulta sitten Incokin rauhottu ja tuli keittiöön halittavaks ja lopulta päästiin nukkumaankin :)
pitsalla: jenkki-exkämppis joka oli kylässä, Anna-Lisa, Inco, ja Daniela äitinsä kera
Sitä ennen oltiin oltu yhdessä pitsalla, paikassa joka on kuulemma tosi hyvä, ja aina täynnä. Sieltä oltiin Adrianin ja kump kanssa kans kerran haettu pitsat. Ei myöskään kallis, joku 4,5 egee kaikki. Oli tosi kivaa ja kiva tunnelma! Olin jo sillon kuolla väsymykseen Aegeen reissun jälkeen, mutta näemmä osa väsymyksestä oli ärtymystä Benjaminiin ja nälkää, kun pitseriassa se katos kun taikaiskusta :)

Mutta eilen illalla sitten sain vähän vastapalvelustakin sympatisoinnista Incolle, kun mulle on iskeny joku ihme yskä. Ja illalla sitten en jotenki saanu unta ja yskitti, niin Inco tarjoutu auttaan ja keitti mulle kamomillateetä <3
Oon todennu et tää huoneen jakaminen on oikeestaan aika kiva juttu. Ei tarvi olla ikinä yksin <3 Ainaki ku on oikee kämppis jakamassa.. Ja äsken se tuli rapsuttaan mun päätä kun kotiutu <3 ollaan kyllä pari apinaa täällä :)
En tahdo Suomeen jossa kaikki pitää vaan huolen omista asioistaan ja ei oo yhteisiä ruoka-aikoja :(

(kuvia tulee kunhan ehdin lisätä, nyt pitää alkaa lähteä aperitivoilemaan..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti