keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Maura tuli kylään!

Kun Maura tulee kylään, aika kuluu pitkälti piknikoidessa, auringossa... ja no, piknikoidessa auringossa. Virvoitusjuomia unohtamatta.

Lauantaina sain itseni johonkin kuntoon siihen mennessä kun piti Mauraa lähteä bussille vastaan, huolimatta pienestä sairaudenpoikasestani. Tahdonvoimaa ja silleen. Onneks Maurakin oli väsyny ja hieman kurkkukipuinen, niin vietettiin eka ilta rauhallisesti Citéssä istuskellen viinipullon kera. Seuraavana päivänä oli kuitenkin fudismatsi johon piti säästää paukkuja. Cornelia, johon sattumalta törmättiin, tosin lääkäriopiskelijatunnollisesti päivitteli että en sais vielä poistua kotoa jos olin kipee! Mutta minkäs teet kun on pakko. Ei kai Maura nyt Firenzeen tullu vaan kotona nukkumaan ;)

Sunnuntai meni sitten aika pitkälti fudiksen parissa. Jumittavien italialaisten takia mentiin stadionille liian myöhään ja ei saatu ihan parhaita paikkoja, mutta eipähän oltu savupommien keskellä sitten :D Peli ei itsessäään ilmeisesti ollu mikään hurjan jännä, kun päättyi 0-0, mutta tunnelma oli mahtava! Fiorentina ja Juventus kun kuulemma ovat pahimman luokan vihollisjoukkueita.. Stadion raikuu kannustushuutoja ja -lauluja ja kylpee liilassa värissä..

Matsin jälkeen sitten käytiin Mauran kanssa ensin vähän istuksimassa Arnon rannalla ja sitten Kitschiin ahtamaan napamme täyteen. Syötiin samalla seuraavan päivän lounas siinä sitten. Kyllä uni maistu illalla!

epähuomiossa kannatin sitten molempia joukkueita kun Juventuksen värit oli kuulemma musta ja valkonen, niinkun mun paita. hups.

Fiorentina-limppari! Kyljessä Fiorentina-kannatuslaulu!

Juve, Juve, va fan culo! (= Juve painu vittuun)


kävelevä oluttölkki ilmesty kun tilauksesta just kun suuta kuivas!

tää peli oli parempi. aikuiset ei saanu mitää aikaseks oikeella kentällä.
kisan jälkeen istuskeltiin arnon rannalla Mauran ja oluen kera <3

Maanantaiks sitten päätettiin Mauran kanssa lähtee Arezzoon, kun selattiin LonelyPlanettiä. Kun ei jaksa pelkässä Firenzessä hengaa. Arezzossa kun kuulemma on kuvattu suuri osa Roberto Benignin La Vita è Bellaa <3


"jos kaveris hyppäis kaivoon niin hyppäisitkö perässä?"

apina vauhdissa. näytettiin huonoo esimerkkii pikkupojalle. ja tulin ihan pihkaan.


suuri keskittyminen banaanijätskiin. tän kaupungin kirkoissa jeesus oli aina tosi pöhöttyneen kaljamahasen näkönen. jännä taiteellinen näkemys.

kädetön leijonan omistaja ja patsaan alla kädellinen leijona.

roomalainen teatteri!

piknik pystyyn siis

skumppa on aina voitto


Kotiin päästyämme Maura pääs pitkänä ihmisenä laittamaan Incon postereita seinälle. Hyvin toimii kommunikaatio vaikka englanti ei aina ihan Incolta luonnistukaan. Mutta Incon murteella joo on myös joo :)
Ja hyvin toimi myös yhteinen cena vaikka eri päässä pöytää puhuttiin eri kieliä ja syötiin eri ruokia :D
Kun Vuokon facebook-bilepyyntöön ei oltu vastailtu, päädyttiin istumaan vaan partsilla jutellen myöhään yöhön. Ei huono. Rakastan kesäöitä!

Seuraavana päivänä sitten vedettiin Firenze-kierrosta. Tai no, tärkeimmät paikat oli nähty jo ekana iltana kävellessä kaupungin läpi Citéeseen. Mentiin siis Due Fratellinin panineiden (ja eksyin taas etsiessä niiden kiskaa, en vaan osaa), suklaan ja punaviinin kera Piazzale Michelangelon portaille piknikille aurinkoon :)

me ollaan puunhalaajia

löydettiin sikahienot hatut 99c-kaupasta. kyllä nyt kelpaa kun naama ei pala!


avaajakin hienosti ostettiin kojusedältä niin pullon saa auki!


Anna-ystävämme tms muu tuhatmitälieluvun heinikossa istuva pikkutyttö

heinikkoa ja varjoa ja kesäfiilistelyä

Kun sitten oltiin aikamme istuskeltu ja fiilistelty ja kun vuokon kännyn akku alko loppua että ei voinu enää musiikkia kuunnella, pohdisteltiin iltasuunnitelmia. Kyllä niitä sitten tälle illalle oli siunaantunut vaikka millä mitalla vaikkei eilen mitään ollut! Ciarán ja Alanna oli ilmoitelleet olevansa Fiascossa ja sinne piti kyllä Maura ehdottomasti viedä. Mutta vasta joskus kybän jälkeen. Eli aikaa oli vielä vaikka muille jakaa. Italialainen Bred ehdotteli myös jotain tekemistä, ja loppujen lopuks päätettiin mennä eka sen kaa oluselle ja sitten Fiascoon. Aikaa siihen oli kuitenkin vielä. Mutta koti toisella puolella kaupunkin kaikkien ärsyttävien turistien takana. Kylläpä liikkuminen on hankalaa ilman pyörää!

Päätettiin siis olla menemättä kotiin välissä. Ensin Santo Spiritoon. Sieltä yritettiin etsiskellä pitseriaa, mutta todettiin että vähän aikasta vielä, ja ei jaksa harhailla päättömästi. Vois mennä portaille hengaan vielä kun on aurinkoa. Ja vähän jotain juomista siihen messiin sitten tietty. Aika moni muukin oli näemmä päätynyt samaan ratkasuun :)

koska skumppa oli eilen niin hyvää niin ehkä tänäänkin? ei. tää skumppa maistu sille 2,5 eurolle minkä se  makso. no, elämä on ja skumppa on kuitenkin aina skumppaa.
leijonan luolassa sain ensin oudon oluen. vaihtoivat kyllä heti sitten kun huomautin. sakkanen ja mauton ja ihan eri sarjaa kun mauran :/

Syömään päädyttiin sitten lopulta "leijonan luolaan" (La Grotta di Leo), kun harhailtiin päättömästi lähemmäs asemaa ja etittiin paikkaa mistä sais pitsaa järkevään hintaan. Ei huono paikka! Pitsa oli hyvää ja palvelu oli kivaa ja sain jopa kännykän lataukseen! Ja Bredin ehdottama paikka oluille oli myös ihan vieressä, jota tosin ei es tajuttu ennen harhailua etsiskellen kyseistä baaria.

Häppärioluiden jälkeen lähdettiin sitten kohti Fiascoa. Todettiin että bussi oli just menny, ei jaksa odottaa, kävellään vähä edemmäs. Ja sitten käveltiinkin epähuomiossa koko matka. Ei kestäny ku ehkä 45 min. Saatiin hämmästelevää ihailua osaksemme irkuilta. Tultiinkin just sopivasti kun Alanna oli ilmeisesti harkinnu just lähtemistä ennen ku tultiin, mutta ei enää sitte ku Ciaránki pamahti paikalla vähän meiän jälkeen :) Maura hämmästeli reittiä Bar Fiascoon suljettujen porttien ja pihakatujen ja korkeiden pensasaitojen kautta.. Näpsäkästi pääsee portista kun summeriin valehteli olevansa EUI opiskelija joka unohti kulkukorttinsa. Vähän liian helppoa.

Jotenkin siinä sitten ilta näpsäkästi venähti, ja ennen kun huomattiinkaan, niin oltiin kävelemässä kotiin muun maailman kiirehtiessä töihin. Aurinko paistoi kivasti ja linnut lauloi. Kirpeä kesäaamu :) Yön jälkeinen aamu kyllä täytyy aina kokoa ainakin pari kertaa kesässä, on se sen verran hieno. Ja näpsäkästi Maura siitä sitten lähti suoraan kohti Milanon lentokenttääkin aamujunalla. Inco oli jo lähteny töihin ja Anna-Lisa ja Daniela söi aamupalaa. Vuokko meni nukkumaan. Aamuluento tais jäädä.

Viideltä alkaa Toscanan historian kurssi ja illalla tulee vanhemmat ja huomenna Päivi! Ja illalla ois kans joku MTV-ilmaiskonsertti jonne kämppikset menee. We'll see :) Jee vanhemmat ja pääsiäinen ja suklaamunia ja kivoja ravintoloita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti