tiistai 26. huhtikuuta 2011

perheturismia, pääsiäistä ja ruokaa

Noniin, äippä ja iskä tuli, Päivi tuli, äippä, iskä ja Päivi meni. Pääsiäinen vilahti jonneki. Oikeestaan koko huhtikuu on hävinny mystisesti. Kotiväen kanssa syötiin hyvin ja runsaasti, joka päivä 2 x yleensä ravintolassa, ja viinin kera. Plus sit ylimääräset jätskit ja kahvit ja muut. Iskän kipeä selkä, mikä ihana tekosyy kahvilalle ;)

Leikittiin aika paljon perusturistijuttuja, käytiin Sienassa ja muut kävi myös Luccassa, mä en jaksanu enää. Liikaa aikasia heräilyjä. Ja rupes tuntuun tosi friikiltä kun en ollu nähny mitään erasmusihmisiä pitkään aikaan. Kun ensin oli Maura ja sitte pääsiäinen. Ja tosi moni viel meni pois pääsiäiseks. Tai ainaki kivoista ;)
Mutta pakko oli silti päästä Päivin kaa jonneki ulos illalla, niin yks ilta oltiin sitten Bredin ja sen kavereiden kanssa jonkun sen kaverin omistamassa baarikahvilassa viettämässä iltaa näpsäkästi hyvin halvalla, tai jopa ilmaseks ainaki mulle ja Päiville.. sillä seurauksella että seuraavana päivänä taas väsytti ;)

Ja löydettiin tosi paljon kivoja trattorioita ja ravintoloita Firenzestä! Alan epäillä et täällä ei ihan huonoja ookaan. Tosin kaikki mitä jotku mun kaverit oli suositellu oli aina huonompia ku ne mitä randomisti ite löydettiin :D Parissa paikassa saatiin jopa limoncellot ilmaseks kun ensin yks tarjoilija /omistajan poika ihastu Päiviin, ja seuraavassa paikassa taas amerikanitalialainen omistajapoika nimeltä Tony (ylläriylläri) jotenkin suosi taas mua :D Sain alennuskortin jos haluun tulla toiste syömään.
Mut enpä nyt tiiä miten sopeudun normaaliin ruokaan. Ja siihen ettei aina oo viiniä ruuan kaa :D Alkoholistikshan tässä vielä joutuu.

Ja kun muut oli Luccassa , niin eksyin 25 aprile -tapahtumaan Santo Spiritossa erasmusten kanssa. Kun tona päivänä partisaanit vapautti italian natseista. Niin oli kyllä kunnon partisaanimeininkiä! Punasia huiveja ja taistolaisjuttuja. Ja kansanhintainen baari:  viini 0,5e, olut 1,5e, panini 1,5e samoin ku keittoo ja jotain muuta :) Ja ostin söpön FIAT-pinssin. Se on joku kansanliike jostain 70-luvulta joka on nyt retroelvytetty :)

Nyt ei äkkiseltään jaksa enempää kirjotella, kuvat kertokoon kuhan saan ne lisättyä :)

Ja tän päivän ruokailuähkyn jälkeen vannoin etten enää syö tänään, mutta enkös sitten taas nyt oo nälkänen. Just. Ja ajattelin kanssa että voisin viettää rauhallisen koti-illan, mutta João rupeskin tsättäilemään ja tahtoo ulos kun se taas on viettäny rauhallisen perhepääsiäisen. Ja koska mä oon helppo, meenkin siis FACEn bileisiin sen kaa. Oho. Tervehenkinen elämä, nähdään ehkä sitten Suomessa taas kuhan palaan...

ponte vecchio äipän kanssa..

..ja iskän :)

taasko niitä kuvia? sisko taas pirteänä.

mun hoodeilla yliopistolla (ts humanistinen tdk)
sisarrakkautta Fiesolessa


isä ja tytöt. huomaa isän tyylikäs turisti-look.
gladiaattoriesitys alkamassa..

syödään! ja näköala oli mahtava.

äiti, iskä ja Siena
Sienassa kiivetiin myös torniin (vain päve ja minä, toim huom, äitillä traumoja aikaisemmasta kiipeämisestä vuonna nakki lasten kanssa ;) )

tornissa kasvoi myös kasveja

ja tää ei oikeesti oo niin vaarallista kun miltä näyttää äiti


syömässä taas kera viinin
ja jätskiäkin syötiin

oho, bileet
seuraavan päivän väsymystä ja Palazzo Pitti
tää oli hyvä trattoria, vaikka kaikkihan ne..

kun kuljen öiseen Firenzeen..
pääsiäismunat! se on ISO

iso ja tumma muna (72% suklaata)

l'ultima cena, viimeinen illallinen

jälkkäri ja italialaisamerikkalainen Tony

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti