lauantai 5. maaliskuuta 2011

ajatusten soljuntaa

Nonni, kirjotanpa taas kuitenkin. Aina. Nisti mikä nisti.

Hieman jumituttaa eilisten pippaloiden jälkeen, niin en nyt oikeen osaa tehdä muutakaan kun oksentaa päästäni erinäisiä ajatuksia tänne.

Joitain asioita joita en oo muistanut mainita: meillä on kaloja. Akvaariontynkä. Huomaan ne aina kun kävelen ohi, ja ajattelen että onpa sympaattista, ja sitten unohdan taas.

Toinen ajatus: italia on nyt mun default-kieli jolla jutella. Tulee randomisti vastauksena englanninkieliseenkin kysymykseen: si si! Va bene! Tosin mun verbimuodot soljuu mukavasti ihan miten sattuu. Samoin kun kaikki muutkin muodot sanoista. Kun aloin hengaa noitten erasmusten kanssa niin aloin ehkä vähän enemmän skarppaa, kun muutkin vähän takeltelee sanoissaan. Italialaisten kaa on vähän liian helppoo vaan sanoo jotain sinne päin ja ne täydentää. Tai varsinkin espanjalaisten Adrianin ja Martan. Kun ne on liiankin ymmärtäväisiä huonolle kieliopille. Incon sisko kyläillessään sentään korjaili mukavasti mun puhetta kun se kai opiskeli tyyliin italian kieltä tai oli opettaja tai jotain vastaavaa, en muista.

Inco on nyt tän vkl jossain muualla ja mulla on koko huone itelleni. Mukavaa. Edellisenä yönä kun Incon sisko vielä oli kylässä ja ne asu Anna-Lisan huoneessa ja Annali asu mun kaa heräsin meinaa jossain vaiheessa Annalin huutoon :D Ku se kuulemma puhuu paljo unissaan :D Ja sitäpaitsi, huomasin että nukun paremmin verhot auki. Tai kaihtimet. Tai mitänoinyton. Kun viime yönä ne oli auki, ja sitä ennen ne on ollu kiinni. Tai en tiiä, mutta ainaki herääminen on mukavampaa ku tietää heti selkeemmin mikä aika päivästä on valon määrästä. Ja nyt mulla on sitäpaitsi superlämmin untuvatäkki <3 kun se oli Incolla tai sen siskolla kun sisko oli kylässä (en muuten ikinä oikeen oppinu sen nimee, mut se oli loppujen lopuks kivempi ku miltä näytti), mutta kun sisko lähti, niin mä sain sen. Voitto. Se on iso ja muhkee ja pehmee ja lämmin. Ja ilmaki on lämpimämpi, ei palele.

mmm. Puristin mandariineista mehua aamupalalle. Keksipaketin kyljessäkin mainostetaan miten ne on täydellisiä aamupalalle. Iso säkki keksejä. Maito on 1,5%. Mietin että miksiköhän lopetin pienenä maidon juomisen italiassa? Ei toi maito nyt niin erikoisen pahaa mun mielestä oo. Aika normaalia. Ajatusten soljuntaa ja fb-tsättäystä Anjan kanssa ja tehosekotinta spotifystä. Nää kämppikset on kyllä mukavia. Tällä hetkellä kaikki hengaa keskenään huoneissaan ovet auki, mutta kaikki puuhaa omiaan. Mukavan kotosaa. Saa omaa rauhaa kun tahtoo ja saa seuraa kun tahtoo.

otin merirosvosta näemmä myös kuvan
Eilen mentiin sitten Anjan kanssa jonkun erasmustytön bileisiin joista se oli kuullu joiltain saksalaisilta erasmustytöiltä. Nyt on kai joku festivaaliaika. Karnevaaliaika. Tai mikälie. Kauheesti naamiaisia. Ja eilenki kämppikset kysy että onks ne bileet semmoset. Ei es ollu. Mutta siellä oli silti jotku pukeutunu ku olivat luulleet että ne on karnevaalit. Jännä miten jotkut näemmä kiertää kans kaikki noi erasmusbileet. Taas oli yks vähän creepy brasilialainen väikkäritekijä tuolla bileissä. Hmph, lähinnä kaikki jotka ei oo erasmuksia on tullu sinne erasmustyttöjen perässä. Oli kyllä ihan makee kämppä niillä. Mut onneks en asu siellä, oli aika isot bileet vaikka kämppäkin oli iso. Oli eri tasoja ja terassia ja vaikka mitä. Juttelin merirosvon kanssa. Oli ihan mukava. Ei ollu erasmus, oli italialainen. Olivat tosin tulleet jossain porukassa, jossa poikkeuksellisesti oli myös tyttöjä. Myös mun kämppikset tahtoo että vien niitä bileisiin. Tai Annali ainaki ku se on sinkku. Se on sanonu jo monta kertaa :) Ja Inco otettais kans että se piristyis erostaan.

Täällä on kyllä jännä tää jätteiden lajittelu. Ja myös se ettei oo pullonkerääjämummoja. On pakko ihan itse kantaa matkaevääksi otettua pulloa mukana kunnes löytää lasiroskiksen. Täällä lajitellaan muovi, lasi ja metalli muistaakseni kaikki samaan! Ja sit on pahvi ja paperi yhessä, ja sit on kaikki muut. Adrianin kotona lajiteltiin sentään kans biojäte erikseen. Ihan kummallista tämmönen.

hmm. Mitäköhän syön tänään. Kämppikset lähtee syömään, mutta mulla ei oo vielä nälkä, enkä oikein jaksa olla sosiaalinenkaan. Pitäs vissiin käydä kaupassa huomistakin varten, kun ainakaan iso Coop ei oo auki sunnuntaisin. Adrianin lähellä oleva Coop tosin oli auki myös sunnuntaisin, eli ei oo ihan toivotonta etteikö ois jotain kauppaa myös sunnuntaisin auki täälläki. Hankalaa, kun pitäs mennä Santa Crocen luo seiskaks kattoon pyöränmyyjää. Ja kello tulee jo kaks. Ja jumittaa.

Maksoin äsken takuuvuokran. Sitä ennen en ollukaa maksanu tästä vielä mitään. Käteisenä vaan tolleen kädestä käteen. Vuokranantaja tulee kuulemma perjantaina keräämään vuokran. Sillon pitää sitten olla se käteisenä. Jännää tää tämmönen. Vuokrasopimus, mikä vuokrasopimus? Tilillemaksu, mikä tilillemaksu? Tosin kuulin ku noi keskusteli yks päivä. Että kai usein erasmukset haluu ettei oo sopimusta ku se on helpompaa ku tää on vaa muutama kuukaus. Kuulin Iirikseltä että sillä on siellä Bolognassa sopimus, ja siihen tarvitaan jotain ihme tarroja jotka maksaa 2e että se laillinen ja niitä tarroja pitää ostella aina kuitteihin vuokran maksusta ja vaikka mitä. Että kyllä tää on helpompaa. Tämmönen mukava molemminpuolinen luottamus, että mä en karkaa täältä mihinkään tms tai että pysyn maksamassa vuokraa aina sovittuun päivään asti, ja että noi ei yhtäkkii potki mua pihalle tms.

Löydettiin eilen Anjan kanssa Coopista muuten jopa 0,75l leffe-olut! Voitto! Olipa vähän kalliimpi kun perusitalialaiset olutlitkut, mutta ah! Ja ei silti lähelläkään suomen hintoja, kun makso ehkä 3,30e. Rinnalle päätettiin kokeilla kans paikallista pirkkaolutta :D Eipä sekään huonompaa. Perus. Makso ehkä 40 senttiä.
Jännä oli kyllä oluthylly. Eipä näy täällä mäyräkoiria. Ehkä tsägällä sikspäkkejä, mutta lähinnä yksittäisiä, ja myös kolmen päkkejä. Jännä ratkasu. Täällä kyllä kaikki oluet on myös isommissa pulloissa. Kai se on tää näitten tapa et ne juo yhen oluen ruuan yhteisesti monta ihmistä. Ja bileisiinki on tapana viiä jotain juomaa, ja sit kaikki juomat laitetaan yhteisesti pöydälle josta kaikki saa ottaa ihan mitä vaan. Ihan kivaa :)

Jaa. Pitäsköhän sitä tässä miettiä kuitenkin sitä syömistä tms. Kämppikset kolisteleeki keittiössä. Tekeekö ne ruokaa eikä meekää muualle syömään? Taisin taas käsittää väärin. Perus.

Mitäköhän sitä tänään. Unkarilainen Marta tahtoo tehdä jotain kun se ei tunne oikeen ketään paitsi mut, Anjan ja Enikyn, joka lähti Venetsiaan. Katsotaan mitä tapahtuu.

2 kommenttia:

  1. Jos sä siis unohdat ne kalat, niin onks sul kalanmuisti?

    VastaaPoista
  2. Sara (joka ei jaksa kirjautua)6. maaliskuuta 2011 klo 20.11

    Ehdinpäs päivittämään sun kuulumiset. Sun juttuja on kiva lukea! :)

    VastaaPoista