maanantai 7. maaliskuuta 2011

Ekaa kertaa luennolla..

pätevät muistiinpanot
Nonnih. Opiskelu alko. Anjan kanssa aamulla palloiltiin Piazza Brunelleschille ja löydettiin "ex-Architettura" jossa luento oli. Löydettiin myös oletettavasti aula 4/b ja palloiltiin luentosaliin. Proffa oli tosi sympaattinen hieman tutkijankammiossa pölyttynyt ukko, joka höpötteli kivasti melko hitaasti edessä kurssin sisällöstä: käsitellään ilmeisesti renessanssin ajan italian kirjallisuutta ja täytyy kai lukee 2 tai 3 kirjailijan joku kirja. Ja pakollisena sen itse kirjottama kirja renessanssin kirjailijoista. Ei ihan pysytty Anjan kanssa kärryillä mitä kaikkee kurssiin kuuluu, ilmeisesti joku kirjotettu teksti pitää väsätä, ja sit on suullinen tentti, jossa 2-3 kysymystä on luentojen aiheesta, eli luennoilla pitää käydä. Sitten proffa alkoi varsinaisen asian ja höpötteli Napoleonista ja Italian suhteista Itävaltaan 1800-luvulla ja erinäisistä Italian osista joita hallitsi erinäiset tyypit joilla kaikilla oli joku suhde Itävaltaan. Ja Paavista. Ja ilmeisesti käsitellään aika paljon kaikkia kirjailijoita jotka dissas paavin valtaa.. Nyt käytiin jonkun Giuseppe Gioachino Bellin runoja, joissa se dissas paavi Grigorioa (nimet oli hieman haastavia, kun kyllä se setä tavas tarkkaan kaikki ulkomaalasten nimet mitä käytiin, mutta italialaiset nimet viuhahteli tiuhaan tahtiin :D ). Ja ei puhettakaan mistään slaideista tai muusta hömpötyksestä. Siellä setä setä jutteli mikkiin luentosalin edessä ja kaikki kirjotteli kynät sauhuten. Mi piace. Oonki aina inhonnu powerpoint-slaideja! Täst tuli fiilis ajassa taaksepäin kulkemisesta :)

Tosin ihmeteltiin kun luultiin että tätä kurssia oli tarkotus pitää nainen. Kun sitten mentiin proffalta kyselemään, niin selvis että oltiin sittenkin väärässä paikassa. Tää oli aula B. Eikä 4/B. Just. Harmi kyllä jättää toi sympaattinen setä. Mutta ton kurssin aikataulut ei sit muina päivinä käy yhtä hyvin :( Nyt pitää sitte selvittää onko meillä huomenna sitä toista kurssia (joka on siis sama aihe, mutta eri proffa). Kun ton sedän kurssi pitääki viel tän loppuviikon taukoo ja alkaa vasta seuraavalla :D Eipä ainakaa kovin nopeita nää oo alottelemaan kurssejaan..

Seuraavaks ois sitte iltapäivällä vuorossa farmakologiaa.. Aika jännä. Kysyin myös äsken Anna-Lisalta eri mensojen sijainteja että voin käydä niissäkin syömässä (paikallinen unicafe). Kuulemma Via Morgagnin (jossa on mm. bilsa, mutta kuulemma myös insinöörit, eli paljon poikia, täsmens Anna-Lisa :D ) on legendaarisen huono. Tai että ruoka on siellä legendaarisen huonoa. No, ehkä käyn testaan tänään!

Ostin äsken myös lukon pyörääni. Joka makso 2/3 pyörän hinnasta :D Mut vaikuttaa ainaki pätevältä! Koska ois perin ikävää jos pyörä pöllitään. Ja ehkä tolla lukolla myöhemmin ennen ku ennemmin. Kans nää kämppikset sano että täällä pöllitään ihan sikana pyöriä. Kuulemma Incolta pöllittiin kerran 2 kuukauden sisällä. Ois tosin pitäny ottaa normi munalukko mukaan Suomesta kun toi mun pyörän lukko on nyt joku hurja kettinkihärpäke, joka on munalukolla kiinni. Niin jos ois ollu se lukko, ei ois sitä tarvinnu ostaa ja ois vähän halvemmalla päässy. Kun kysyin metallitavarakaupasta lukkoa joka ois pätevä, mutta mahd halpa.

kaunis pose aurinkolaseilla. takana Incon nurkka meidän huoneesta
Kotimatkalla kävin kans ohimennen ostamassa yhet ihanat kukikkaat aurinkolasit joita eilen himoitsin Anna-Lisan ja Danielan kanssa shoppaillessa, mutta joita en vielä eilen ostanu. Koska ajattelin pitää järjen mukana kun aina ostan liikaa aurinkolaseja jotka "niin ihania" mut sit en käytä. Mut ostin sitte kuitenki. Kun katsoin vanhoja lasejani jotka oli niin tylsät :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti