keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Olen sittenkin suomalainen biologi

Tänään sitten vihdoin löysin perille farmakologian kurssille. Kurssi sitten kuulemma oli alkanutkin jo 1.3., mutta maanantaisin sen paikka oli vaihdettu eikä asiasta tietenkään tiedotettu kellekään. Näinpä näin. Mutta ei se mitään, luonnontieteilijät on hieman edistyneempiä kun humanistit ja kurssissa on slaidit <3 jotka saa cd:llä aina jokaisen osion lopussa (osia siis 3). Mutta totesin ettei se bilsa italiaks ookaan ihan niin helppoo seurata kun ois voinu luulla. Kaikki termit kuitenki lähes samoja, eikö? No ei. Tai kun asiakin on hieman monimutkasempaa ku jonku random kirjailijan elämänvaiheet ja pitäs tajuta, niin ei ookaan ihan niin helppoo. Mut ei se mitään. Tuntu kotosalta opiskella taas jotain järkevää :D Kun vaikka pidänki myös tosta kirjallisuuskurssista, nii en ollukaa tajunnu kuinka leikillä sen otan ennen ku olin tuolla farmakologiassa. Tai että se kirjallisuuskurssi on enemmänki huvin ja vaihtelun vuoks. Eikä mitään oikeeta.
Mutta luennoitsija vaikutti ihan ok sympaattiselta ja jako mulle kurssin ohjelman ja selitti mitä oltiin käyty jo. Jee :)

sadevuokko (vai sinivuokko?)
Vähemmän sympaattista sen sijaan on sade Sade ei ole enää ystäväni. Tänä aamuna tuntu ihan hauskalta ja suomenkesäiseltäkin pyöräillä (kaato)sateessa luennolle, mutta luennolla ei sit ollukaan enää ihan niin hauskaa kun vaatteet oli vähän kosteet.. Ja sateessa taas kaupan kautta kotiin (tosin enää tihutti), ja ison ostosmäärän (huomenna on joku pyhäpäivä ja kaupat kiinni ja ei oo luentoja) kanssa kotiin. Ja sitten lounaan jälkeen taas luennolle keskustaan (tällä kertaa ei satanu!) ja luennolta taas (kaato)sateessa kotiin. Jippii. Ainaki investoin sillon mun hienoon 99c sadeviittaan. Oon keksiny että aika kätevästi pääsee sateessa pyörällä kun käyttää hametta ja käärii hihat. Sadeviitan hihat meinaa yltää ehkä kyynärpäihin, mutta jos käärii alla olevan takin ja paidat hihat myös kyynärpäihin asti, ne ei kastu! Voitto! Ja kun viitta yltää ehkä melkeen polviin asti pyöräillessä, niin hameen saa ovelasti sinne alle piiloon, jollon vaan sukkikset kastuu, ja ne kuivaa nopee :) Oon aika ylpee tästä sadepyöräilyasustani. Ja ostin nilkkurit (eilen, 19e, harmaat ja kivat), niin on kivempi käyttää hametta, niin ei tartte olla noissa iänikusissa tennareissa :)

Tänään ois sit tarkotus mennä valkoiseen yöhön, Notte Bianca. Tosin eipä kai täällä yöt kauheen valkosia oo nimim suomi. Mutta museot on ilmasia ja on jotain tapahtumaa. Tai luultiin että kaikki museot on ilmasia ja että ne on koko päivän, mutta ei sentään. Alkaa ilmeisesti kasilta ja kestää yhteen yöllä. Ja on jotain ilotulitusta ja kaikkee. Toivottavasti ei satais kauheesti.. :/

Eilen oltiin taas aperitivolla Casa della Creativitassa, ja siellä oli jopa tällä kertaa ihan eri ihmisiä ku aikasemmin! Vähä vanhempaa porukkaa. Oli kivaa, juteltiin symppisten saksalaisten kaa taas kerran. Kaikki on saksalaisia. Ihan ekalla aperitivolla olin jo vaihtanu pari sanaa semmosen symppikseltä vaikuttavan saksalaisen Benjaminin kanssa, ja nyt satuttiin niitten kaa samaan pöytään istumaan. Mikä oli välillä vähän fail kun Benjamin ei ollut kauheesti italiaa lukenu ja välillä keskustelu oli saksaks. Just. Alan inhota saksankieltä. Kaikki aina puhuu sitä ja mä oon ainut joka ei tajuu. Mutta Benjamin ja Aegee-järjestön tyyppi ja joitain muita oli tapaamassa tänään kasilta Duomolla ja kutsu meiätki mukaan, että mennään yhessä kaikki kivasti ilmasiin museoihin :) Ja se myös tehokkaasti puhu meiät lähteen Aegeen retkelle Siennaan ja San Gimignanoon (tai jotain sinne päin) parin viikon päästä :D Normaali ja mukava miespuolinen henkilö erasmustapahtumassa! Hämmentävää. Selitys: se ei oo erasmus. Se tekee jotain väikkäriä ja on vieraileva opiskelija täällä nyt puol vuotta. Opiskelee siellä EUI:ssa missä myös Ciarán. Ja kans Enikõn vanhemmat ja sisarukset oli lähteny Firenzestä ja seki tuli paikalle :) Jee kavereita! (ja pyöräily kotiin sateessa taas vaihteeks)

Tänään mun kämppikset sitten lähti lomalle Amsterdamiin, ja mulla on kämppä itselleni sunnuntaihin asti. Bileet! eiku. No, ajateltiin me ehkä kutsua erasmusihmisiä tänne vihreälle cenan tapaiselle huomenna. Ts voitas leipoo pinaattipiirakkaa ku on St.Patrick's Day (siitä siis vihreys) ja juua viiniä ja sit lähtee vaikka johki irkkupubiin. Kattoo ny. Suomalainen Iiriski saattaa tosin tulla huomenna kylään, et sit en tiiä. Kun olin alunperin ajatellu kutsua Adrianin ja kumppanit, mut niille ei käynykää torstai. Ehdotin lauantaita, kattoo mitä ne sanoo.

Ja tänään totesin että pasta ja hiilarit alkaa tulla korvista. Väsyttää koko ajan. Tein siis lounaaks kesäkurpitsa-sipulipaistosta, ja jännästi jakso luennolla ihan eri tavalla ku pelkän pastan voimin! Jep. Taidan jatkaa ruokavalion normalisoimista. Aamupalakski söin ruisleipää(!). (kämppikset skandaloitui kun kerroin että suomessa syödään aamupalaks ruisleipää jos on ehkä juustoo ja kinkkuu ja vaikka vihanneksia, esim tomaattia. Daniela oli että siis vihanneksia!? aamulla!? ei marmelaadia?! :D )

Ja nyt kun tässä jaksan niin kertoilempa taas oppimiani asioita italiasta. Luulin että italiankurssilla suomessa liioteltiin kun sanottiin että nää voi ansaita tyyliin 500e kuussa ja että työttömyys on sairasta ja ettei nuorilla oo varaa muuttaa omaan kämppään. No, ei liioteltu. Anna-Lisa kerto että sen sihteerin työssä se ansaitsee 500e kuussa. No, se ei tee koko päivästä, mutta kuitenki. Ja ku kerroin että olin ansainnu jossain kesätyössä joku 1800e/kk nii se oli hämmästyny ja sano että jotku tyyliin lääkärit ja lakimiehet täällä ansaitsee ton verran. Just.
Ja kaikki dissaa Berlusconia, mutta kukaan ei tee mitään. Yritin sanoo että meillä suomessa munkin kaverit menee politiikkaan ja ihmiset ylipäänsä menee politiikkaan jos niitten mielestä jokin on väärin. Mut ei täällä. Noi sano että politiikkaan menee vaan ne tyypit jotka tahtoo ryöstää. Varkaiden lapset. Politiikassa ne saa ryöstää laillisin keinoin. Ja ilmeisesti ei vaan oo mahollista että kukaan normaali ja järkevä menis politiikkaan. Että se siitä sitten. Alkoi tuntua että no onhan sitä ihan kiva asua suomessa kuitenkin vaikka meillä vähän kylmää ja pimeää välillä onkin ja ihmiset on masentuneita..

Ja nyt kun kaikki on taas kerrottu niin aion yrittää lukea vähän aikaa taas D'Annunziotani peiton alle käpertyneenä ennen ku lähen takaisin sateeseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti