tiistai 1. maaliskuuta 2011

pois lintukodosta

Huh. Pääsin nettiin. Viimein.

Aamulla pakkasin rinkkani (taas, onneks ei vähään aikaan tarvi) ja suksin uutta kämppää kohti. Bussimatka oli jännittävä täpötäydessä bussissa seisten 23 kg selässä ja yrittäen päästää ihmisiä myös ohi, mutta selvisin. Perillä oli paikalla Annalisa, joka näytti paikkoja ja minne voin laittaa kamojani yms ja kertoi käytännöistä. Heti tuli vähän ikävä loisimiskämppää, jossa kaikki oli jaettua ja ihmiset vaan osti asioita omantunnon mukaan. Täällä on jaettua kuulemma sokeri, suola, mausteita, ja pesuaineet. Mikä tarkoittaa ostoksia Vuokolle. Ja heti poistuttua lintukodosta ilmeni myös uusi ongelma: tietokoneen pistoke ei sovi rasiaan eikä ole adaptereita. Ei siis nettiä ennen sellaisen ostamista. Ja lisäksi Daniellen äiti hengaa edelleen kämpällä.. mitä -ttua.. ei kai sekin asu täällä? Käsitin että se oli vaan käymässä kun ekan kerran kävin. Ja tapaan huonekaverini siskon joka on kans asumassa täällä tän viikon. Toivottavasti siskot eivät muistuta toisiaan.

näkymää mun ikkunasta
Kun rinkka oli purettu kaappiin (VIHDOIN!), totesin että ehdin vielä käydä juttelemassa tädille yliopistolla. Kävelin sinne ja ikävöin taas hieman edelliseen kämppään. Tää kun on enemmän lähiöö eikä niin historiallista keskustaa. Mut onpahan tilaa hengittää sitten kun turistit kunnolla hyökkää. Tädin löydettyäni se selitti että se proffa jonka yhteystiedot se oli mulle antanu onki nyt lomalla ja siks ei vastaa! Nonnih. No, se anto sitten toisen proffan yhteystiedot, joka tosin sijaitsee jossain periferiassa jonne on pakko mennä bussilla. Mutta selvis ainakin että saan lukea mielin määrin muutaki ku bilsaa (niinku vaik firenzen historiaa..!) jos tahon. Jes!

Sieltä sitten etsiydyin kaupalle. Annalisa oli kertonut kahdesta kaupasta: Coop ja Esselunga. Se sano tykkäävänsä Esselungasta ja olin käsittäväni et se ois myös halvempi. VIRHE. Esselunga oli pieni ja ahdas eikä ainakaan halvempi kun Coop. Mutta sain syötävää ja muuta tarpeellista. Ruokittuani itseni yksin kun Annalisa oli lähtenyt töihin (taas tuli ikävä aikasempia yhteisiä lounaita) täyty taas lähteä kauppaan koska tietenkään Esselungasta en ollut löytänyt adapteria ja pikkukauppa matkalla oli kätevästi kiinni kun oli lounasaika. Coop tällä kertaa. Ja ah, se oli ihanan iso ja ilmava ja sisälsi KAIKKEA. Juustotiskistä tuli heti mieleen Tuomas ja Teemu, täytyy näyttää kunhan tulevat kylään. Ja ehkä myös viinihyllyt ;)

Kun sitten tyytyväisenä pääsen kämppään takasin, totean tietty että adapteri on vääränlainen. Niinpä tietysti. Tuskissani jo haron hiuksiani että pitääkö tässä taas lähteä kauppaan vai enkö vaan mee nettiin (mahdotonta). Onneks kaikki alkaa pikkuhiljaa kääntyä parhain päin: Danielle on tullut kotiin ja tulee kyselemään onko kaikki hyvin ja tarjoaa sitten lainaan adapterin hellasta siksi aikaa että saan ostettua oikeanlaisen :) Puuh. Tapaan myös huonekaverini joka vaikuttaakin tosi symppikseltä toisin kun ylimeikattu siskonsa. Puuh. Ja Danielle pahoittelee että täällä on nyt näin paljon porukkaa asustelemassa ja selittää että sen äiti lähtee huomenna. Puuh. Danielle pelastaa päivän. Sen kanssa tuntukin synkkaavan paremmin kun Annalisan, vaikka sekin on kyllä kiva. Se sanoo kans että ne on syömässä illalla yhdessä, mikä ois ollu tosi kivaa, mutta selitän että tänään on eka joku tommonen erasmusjuttutapaaminen ja tahtoisin ehkä vähän tavata porukkaa.. Ehkä huomenna cena? Tosi harmi että ekan päivän iltana uudessa kämpässä pitää just lähtee jonneki pois. Mut minkäs teet.

Hmm.. arpomista. Pitäsköhän lähtee lenkille vielä? Pari tuntia enää sen erasmusjutun alkamiseen, mutta pitäs joka tapauksessa käydä suihkussa kun rinkan raahaamisesta tuli hiki. Huoh, ehkä kohta. Ja pitäs mailaa sille kurssien kanssa auttavalle sedälle. Onpas ollu rankka päivä kun yhtään en oo siestaillu. Kauheeta tämmönen.

Vuokon nurkkaus

keittiö parvekkeen ovelta päin

näkymä partsilta <3

lähikirkko, jonka kellot soivat <3
hermanni ja salamaponi <3

4 kommenttia:

  1. Hei hömppä, älä niiden erasmustyyppienkaa leiki, ku leiki niitten natiivien kanssa! :)

    VastaaPoista
  2. mutku natiiveilla on omaaki elämää :/

    VastaaPoista
  3. salamaponi <3<3 ja eilen soitin kännykästä rosmariinia vaihtareille (kun siis se on mun soittari) ja ne tykkäs <3 ukkosmaine valloittaa maailman!

    VastaaPoista