sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Selvästi hyvä päivä

...hyvästi selvä päivä!

Adrianin synttäripiknik takapihan korttelisisäpihalla, hyvää ruokaa, nyyttärimeininkiä, rentoa hengausta, olutta, viiniä, skumppaa, kakkuja, Vuokon tuomaa pullaa, kotoisa olo ja rauhallinen ympäristö. Mukavaa vaihtelua kun välillä kotona tuntuu että täytyy koko ajan olla skarppina kun kaikkia kiinnostaa liikaa kysellä kokoajan mitä kuuluu ja mitä teen. Oli mukava hengata vaan yhtenä monen joukossa, jossa lähes kaikki tuntevat toisensa ja tunnelma on rento ja mukava ja välitön ja läppä lentää, ja sitä voi vaan seurata ja välillä liittyä ulkopuolisena vähän mukaan ja nauraa. Ja kitarasäesteistä laulua, jollain murteella että paikallisetki tarvi tulkkia. Tää oli just se mitä tarvitsin. Vähän väsytti aikasemmin kaikki aktiivinen sosiaalisuus.

Ja juttelin taas yhen Adrianin kaverin, Marcon, kanssa, ja se lupas infoo yksistä erasmuskotibileistä tällä viikolla, kun se kyseli et onko ollu paljon niitä ja valittelin et ilmeisesti en tunne viel tarpeeks porukkaa. Ja lupas kans kutsuu cenalle jos se pitää semmosii mihin se kutsuu Adrianii ja Martaa ja Silviaaki :)
Ja Adrian puhu kanssa että kun tulee kesämpi niin niillä on enemmänki häppeninkii ja lupasin taas leipoo jotain herkkuu ja Adrian lipo huuliaan :P

Kotiin kun pääsin niin oli vaihteeks jopa hiljasta ja kaikki muut oli poissa. Wtf, pystyin opiskelemaan! Ainut ongelma oli että just nyt ei huvittanu. Niinhän se aina, sillon ku huvittas nii ei ehi ja sillon ku ehtis ei huvittas :D
No onneks keräilin vähän itteni ja sain luettuu D'Annunzioo.
Ja sit kämppikset tuli kotiin!

PIZZA ja KARAOKE!
Olivat puhuneet että mennään jonnekin kauemmas niitten kavereiden kanssa viettään iltaa.

Toisinto päivän hyvästä mielestä :)

Ajeltiin jonnekin Pistoiaan, ehkä 45 min. Inco hämmästeli: "oikeesti! sä käytät turvavyötä myös takapenkillä! mitä ihmettä!" Kulttuurierot ja silleen. Eihän siis turvavyötä tarvi ku etupenkillä tietenkää. Takanahan on ne etupenkit suojana (myös keskelläkö..?). Pidin silti pääni itsepäisenä suomalaisena.

Oli hyvä fiilis, yhdessä oltiin valmistauduttu ja annoin Danielan rajaa mun silmät kun se oli himoinnu jo kauan meikkaa mua enemmän ku mitä yleensä ite vaivaudun :D

Paikka oli yhen näitten kaverin kaverin omistama ja meille oli iso pöytä. Ja paljon ihmisiä. Jotka kaikki tuns toisensa ja ei ollu nähny pitkään aikaan ja tunnelma oli taas mukava ja välitön ja ilonen! Inco ja mä oltiin vaan vähän ulkopuolisempia, kun ne oli enemmän Danielan ja Anna-Lisan kavereita. Mutta sopi hyvin, meillä oliki omat bileet ;)

neverending pizzaflow!
Isoja pitsoja, yhteisiä keskelle pöytää, kaikille siivut. Uusi pitsa, eri maku, kaikille viipaleet. Taivaallisen hyvää! Parasta pitsaa jota oon ehkä ikinä syöny! Ja juuri kun ajatteli että no ehkä toi oli viimenen pitsa, niin tuli seuraava! The pizzas just kept on coming.
tää oli paras. parhaimmista paras.
Nyt tiedän mistä oon oppinu syömään. Selvästi pienenä italiassa asuessamme. Jopa mä tulin ähkytäyteen niistä pitsoista. Pienimahasempi ois kuollu ähkyyn (esim. Martta ;) ). Ja en es syöny poikkeuksellisen paljon! Suomessa vastaavaa ei ikinä tapahdu, että Vuokko syö saman verran kun kaikki muut ja on tyytyväisen täynnä. Suomessa Vuokko syö aina enemmän ;P Täällä ei kyllä ikinä tarvi pelätä jäävänsä nälkäseks! Ah, taivas..

juusto-taideteos lasin reunassa
Ja juotiin olutta, kun paikasta ei löytyny kofeiinitonta kokista (wtf?!). Ite en kyl semmoseen moskaan ois lähteny muutenkaan. En tajuu näitten innostusta limppareihin. Mitä järkee on kokiksessa jos sitä ei es juo sen piristävän vaikutuksen takia?
Anna-Lisa ja Daniela tosin joi vettä/kokista kun molemmilla oli päänsärky ja olivat ottaneet siihen jotain lääkettä (ei kyllä ois silti mua estäny..). Mutta jännästi kuskit joi silti kyllä ihan siinä missä muutki kaljaa :D Kulttuurieroja taas. Incon kanssa kippisteltiin. Inco pääs vähän vaihtaan vapaalle, mikä teki sille hyvää. Näpsäkästi kyllä mua puolta pienempi tyttö veti niitä olutlaseja tyhjäks ja täytti mun ja omansa. Kippisteltiin sekä suomeks että italiaks monella eri tavalla :D että hölkyn kölkyn vaan.
Ja ympäriinsä juoksentelevia lapsia ihan messissä koko touhussa. Kun paikan isäntä päätti tarjota kaikille skumppaa, niin anche per i ragazzi! Myös lapsille! Tuli mieleen kivasti lapsuusmuistot kun vanhempien ja niiden kavereiden kanssa istuttiin iltaa pizzerioissa. Lue: vanhemmat istui, Vuokko, Päivi, plus muut randomlapset juoksenteli ympäriinsä, silitteli kulkukissoja ja leikki.

lapset laulaa: Super ball GT! tai jotain vastaavaa..

Karaoketime.
Maha täynnä pitsaa ja olutta on tosi kiva laulaa :D Fiorineschin tytöt: Vuokko, Inco, Anna-Lisa ja Daniela vetivät tietysti Rafaela Carraran Tanti Augurin. Tietty. COME BELLO FAR L'AMORE NEL TRIESTE IN GIU! ... E si ti lascia lo sai che si fa/ Trovi un altro pih bello/ Che problemi non ha!

Ja vedettiin tietty myös erinäisiä muitakin biisejä :D Siitä lähtien kun päästiiin mikin ääreen ei siitä sitten lähdettykään. (tosin lapset tuli välissä vetään jotain piirrettyjen tunnaria)

tytöt ja karaoke. ja mitäköhän mä puuhaan?

Vuokko hurmasi karaokeisännän laulamalla käännösiskelmää ;) Olen suomalainen puree aina. Myös aikuinen nainen oli hitti (tosin mokasin vähän kun en ihan muistanu sanoja, noloo!). Tyyppi oli ihan ihmeissään kun joku laulaa niitten biisejä jollain kummalla kielellä :D
Ja kämppisten kanssa kivasti lähennyttiin. Vaatii aina vähän yhteistä illanviettoa ja irtoutumista kotirutiineista ;)
Che bello!
Ja aamupalaks ylijäämäpitsaa :P (lähinnä siis Vuokolle, ei kai italialaiset mitään suolasta aamupalaa syö..)

jälkkäri :P

4 kommenttia:

 1. Heippa!

  Pari paivaa sitten sain kahlattua lapi kaikki sun blogipaivitykset :) Kuulostipa kivalta paivalta!!! Ja kivoja kuvia, se eka varsinkin valitti tunnelmaa tosi hyvin.
  Mut niille sun kamppiksille voisit kylla valistaa turvavoiden kaytosta, etta se takapenkilla ilman turvavoita istuva tappaa sen etupenkilla istuvan lentamalla sen niskaan jos kunnon kolari tulee.

  Salla

  VastaaPoista
 2. Mä kovasti yritin!! Mut mun kielitaidon puitteissa sanoma ei tainnu mennä ihan perille :/

  VastaaPoista
 3. Hei onks toi rucolapitsajuttunen täytetty osaltaan tuorekurkulla? :O

  VastaaPoista
 4. Luulen et se oli kyl kesäkurpitsaa ;)

  VastaaPoista