torstai 17. maaliskuuta 2011

Festa Nazionale - Italia 150v.

Anna kamera lainaan hieman hullulle perfektionisti-valokuvaintoilija-saksalaiselle kun se harmittelee että oma kamera jäi kotiin, löydä kamerasta 101 kuvaa.

Grom - paikallinen jätskiketjukuuluisuus
tästä se lähtee

Festa Nazionale, italialaisten kansallisjuhla, ja sen kyllä huomas. Matkalla tiet oli täysin ruuhkaantuneet (mikä tosin helpotti pyöräilyä kun ei tarvinnut odotella valojen vaihtumista kun liikenne seiso), ja porukkaa oli vaikka muille jakaa. Jokseenkin turistivoittoista kuitenkin, kuten aina. Ilmasia museoita, paraateja, bändejä ja ilotulitusta. Käytiin Galleria dell'Accademia -museossa vilkasemassa aitoa David-patsasta (Piazza della Signorialla vain kopio), muihin liikaa jonotusta ja meillä liikaa massan hitautta kun mukana usea ihminen. Mutta ei sadetta! :)

Ja epätasa-arvo jyrää maailmassa: pojat sai kyllä pitsansa, mutta tyttöjen piti oottaa viinilasillista kun kuulemma ei enää ehdi ennen ilotulitusta. Ja pyh. Tärkeysjärjestykseen nyt asiat herranjesta.

Mukana siis aluksi minä, Anja, Christian, Enrico (italialainen Aegee-järjestön pj, Benjaminin kaveri), Enikõ, ja myöhässä tullut Benjamin joka puhisi raivoa myöhästyneelle bussille (täsmällisen saksalaisena) ja tarvittiin siksi aivan ensimmäiseksi jäätelöt rauhoitukseksi. Myöhemmin mukaan liittyi myös erinäisiä muita, jotku Benjaminin tuntemat puolalaistytöt ja sveitsiläistyttö aperitivolta tunisialaisen kämppiksensä kanssa. Tätä ennen vuokko keskellä saksalaisia ehti ärsyyntyä saksankieleen monta kertaa. Ruma kieli varsinki ku en ite osaa sitä ja kaikki muut osaa.
Suomalainen hämmästeli kansanjuhlaa jossa porukka ei törmäillyt kännisenä pullot kourassa vaan ihasteli ilotulitusta ja muita juhlallisuuksia selvinpäin tai lähes selvinpäin. wtf?

(ilotulituksesta ja tunnelmasta on kans yks kiva video, mut netti tais hitailla liikaa sen lataamiseen. ehkä yritän myöh uudestaan)


Piazza Duomo - livree pukusia tyyppejä heittelemässä lippuja. eivät mokanneet, kaikki liput pysy ilmassa, damn.

Piazza Signoria


ollaan vähän italia. vihreä (puska), valkonen, punanen!

Ryhmäkuvaan, ryhmäkuvaan!
David. Isot kädet, pieni penis.Palazzo Vecchio, David ja kiertävä kamera (Johon Benjamin yritti epätoivosesti päästä heiluttamalla avointa sateenvarjoa. Turhaan.)

Palazzo Vecchio räjähtää

eiku se oliki vaan keinotekonen tuli niinku nää ilotulitteita kutsuu
italian lippu on naurettavan helppo tehä ilotulitteilla. yrittäs suomen lippua, niih!

Piazza Repubblica

5 kommenttia:

 1. Mitäh, saksankielikö muka rumaa? Otan ton henk.koht. loukkauksena... :) Saksankieli sentään kuulostaa kieleltä, toisin ku esim. suomi, joka kuulemma muistuttaa lähinnä konekivääriä.
  Niin ja Grom-jätski on aivan parhautta!!
  t. Mari

  VastaaPoista
 2. Haha! Lähinnä mulla on traumoja. Kun ensin syksyllä siskon luona kylässä saksassa vanhempien kanssa jossa kaikki muut puhu saksaa paitsi minä. Ja sit noi saksalaiset, joista kaikki (lue: Benjamin) ei puhu kovin hyvin aina italiaa ja tarvii siis selitystä saksaks. Jollon puhe helposti jatkuu saksaks, jollon vuokkoa alkaa jossain vaiheessa vituttaa ;)

  VastaaPoista
 3. Meitsi diggaa erityisesti tosta Taavetin kuvauskulmasta!

  VastaaPoista
 4. Mua huvittaa toi viimeinen kuva. Kaikki muut mustissa ja vuokko erottuu punasessa takissaan. :D

  VastaaPoista