sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Bici e lucchetto, piove e sole

Nyt omistan pyörän! Jes. Pyörä on ihana ja musta ja siinä on kellossa Firenzen logo ja piti ottaa siitä kuva mutta unohdin :(

Tänään oli kesä. Ja pyöräilin ympäri kaupunkia. En ehkä ihan tarkoituksella, vähän ehkä etsin asioita enkä löytänyt, mutta oli lämmin :)

Eilen menin tapaamaan pyöränmyyjäpoikaa, joka oli symppis ja tuli ajoissa ja myi pyörän 30 eurolla! Ja lupas että sillä on sitten toinen pyörä myös Anjalle seuraavana päivänä (eli tänään, mutta käsitin että se laittas viestin, kunnes se soittiki seiskalta ja sano olevansa paikalla pyörän kanssa, hups!). Pyörä on kaupunkimallinen ja toimii, satula on vähän matala ja jarrut ehkä vähän hitaanlaiset.. Ja kun ensin lähin pyöräilemään paikalta oli vähän jännää. Kävely toimii hyvin italialaisessa liikenteessä, mutta pyöräily on hiukka jännää. Tosin mieluummin pyöräilen tässä liikenteessä italialaisessa liikennekulttuurissa kun suomalaisessa. Nyt tajuan mitä iskä tarkottaa joustavalla. Säännät on ohjeellisia, esim liikennevalot, mutta kaikki pitää silmällä mitä muut tekee. Eli jos joku käyttäytyy arvaamattomasti niin se huomataan kun kaikkea pitää varoa koko ajan, kun vaikka liikennevalo kuinka olisi punainen niin ei se välttämättä mitään tarkota. Ja keltanen = vihreä. Mutta joo. Ja tietty just kun ostin pyörän niin alko sitä paitsi sataa. Ja kuulemma jossain lähellä piti olla 99c kauppa jossa myytäis kans jotain lukkoja. Kun pyörän mukana ei tullu lukkoa, ja olin hieman pulassa kun alko olla liian myöhä avoimille kaupoille ja seuraava päivä olis vielä sunnuntai, jollon lukkokauppoja ei ainakaan olis auki.. Etsiskelin kauppaa odotellessa Anjaa. Oltiin sovittu että nähään kaupungilla. Ja ehkä kans Marta unkarilainen.

Puhelin soi. Ajattelin tietty että se olis Anja. No, eipä sitten ollut. Puhelimen näytöllä luki "Salvatore Pirata" :D Jaahas, olin siis näemmä antanu numeroni myös eilisillan pippaloissa :D Heh, Salvatore oli ihan symppis ja ehdotti että voisin tulla cenalle sen ja sen kavereiden kanssa, ja ottaa kavereita mukaan jos tahdon. Ois voinu huvittaaki käydä katsomassa mimmonen cena se olis, mutta olin jo valitellu tekemisen puutetta Ciaránille aikasemmin ja se oli kutsunu luokseen jonne tulee sen kavereita viettään iltaa. Joten sanoin Salvatorelle että ehkä toinen kerta :D

Anjan kanssa sitten pyörittiin koomaisina aikamme sateessa, kun mietittiin mitä tehtäis. Oli nälkä, mutta oli pyörä ilman lukkoa, ja oli sade. Aikamme pyörittyämme löydettiin paikka nimeltä kekseliäästi "The Diner" jossa oli terde katoksella jossa pysty pitään silmällä myös pyörää. Ja ei ollu pahan hintanen :D Oli hieman hämärää: listassa luki ison keiton hinnaks 5e ja pienen 3e ja kaikkea muuta normaalia. Kun sitten tilattiin eikä haluttu juotavaks mitään kun kaikki maksaa, niin yhtäkkiä keiton hintaan kuuluki myös mimosa-drinkki :D Ja vettä saiki ilmaseks. Ja sitten kun oltiin syöty ja lasku tuli (Martaki oli löytäny meidän jo tässä vaiheessa), niin saatiinki joku hämärä opiskelija-alennus ja kanta-asiakaskortit ja maksettiinki vaan puolet keittojen hinnoista :D Ei huono, vaikkei parsakaali-cheddar-keitto mikään erikoinen ollukaan ;)

Sieltä sitten pyöräilin Ciaránille, joka näpsäkästi lukitsi mun pyörän omaansa ettei sitä pöllitä, ja hengailin sitten sen ja sen kavereiden kanssa. Jotka oli kaikki irkkuja. Oon luullu ettei mulla oo mitään ongelmaa yleensä aksenttien kanssa, mutta noi oli aika mielenkiintosia: puhuivat irkkupolitiikasta (siellä oli just ollu joku iso ja jännä hallituksen vaihto) kaikki päällekkäin ja nopeesti. Oli ku oisin ollu italialaisten keskellä, ymmärsin melkeen yhtä hyvin/huonosti :D
Siinä vaiheessa kun piti lähtee kotiin huomautin Ciaránille ongelmastani pyörän ja lukottomuuden kanssa, ja se näpsäkästi lainas mulle yhden oman lukkonsa :) Joka on ihan sairaan iso! Mutta ainakin pitää sitten. Pitää palauttaa se huomenna, mutta huomenna kaupatkin on taas auki. Ja kun mainitsin jarruista jotka vois toimia paremmin, niin se lupas vilkasta niitäki. Ah, mitä sitä muuta tarvis pyörän lisäks ku jonkun korjaamaan sitä :D

Tänään sitten heräsin näpsäkästi hulluiksi tulleihin kirkonkelloihin <3 Soittivat niitä tunnin välein. Mutta eipä haitannut, onneks tykkään heräillä kirkonkelloihin :) Ja aamupalan jälkeen kun kyselin mihin Anna-Lisa ja Daniela oli menossa, niin ne olikin menossa kirkkoon! Ne kuulemma käy joka sunnuntai. Sympaattista. Lähdin sitten mukaan, kun oonki halunnu nähä katolisen messun. Eipä ollu kauheen erilainen ku meidänkään. Italiaks tosin, ja en aina ihan pysyny mukana :D Hassua kun pappi höpötti italiaks. Näin suomalaiselle se vaikutti puhuvan ihan liian nopeesti että se ois sopinu kirkkoon :D

paninijono..
Kirkon jälkeen lähettiin käveleen kaupunkiin ja shoppailtiin vähän :) En tosin ostanu mitään, mutta opin kivan italialaisen halpisvaatekaupan. En tosin just nyt muista nimee. Ja syötiin paninit symppiskiskasta Duomon lähellä, joka ilmeisesti on kuuluisakin, ainakin jonon pituuden perusteella! Ja kämppikset sano että paninit on tuolla hyviä, ja olihan ne ihan :)
Kämppikset: Anna-Lisa ja Daniela (joiden mielestä tää kuva on kuulemma ihan karmee, mutta hyväksyivät sen koska kukaan joka tätä lukee ei tunne niitä :D )

Ja kämppikset pääs hämmästelemään hullua suomalaista, joka hengaa t-paidassa kun on vaan lähemmäs 20 astetta ja aurinko paistaa täydeltä terältä. Hulluja nuo suomalaiset. Italialaiset kun kulki takeissa.

Kävelyn jälkeen yritin löytää jotain erasmustapahtumaa huonolla menestyksellä, jossa olis pelailtu lentopalloa ja fudista. En löytäny. Sen sijaan pyöräilin ehkä tunnin kaupungilla.. Ja sitten soitin Anjalla ja pyöräilin sen luo. Se oli melko lähellä mun kotia jollain aukiolla kun se oli ettiny jotain yliopistomestaa jossa sillä on huomenna luento. Huonolla menestyksellä. Päätettiin siitä sitten mennä mun luo ja tehdä siellä illallista jostain randomasioista joita mulla oli jääkaapissa. Todettiin olevamme ehkä huonoja erasmuksia, kun sitten vihdoin saatiin Marta kiinni ja se oli menossa jollain porukalla aperitivolle. Mutta me ei jakseta, ollaan väsyneitä ja nälkäsiä. Hieman stressaavaa tosin yrittää tehdä jotain ruokaa kun kämppikset hengaa keittiössä ja katsoo. Ja kun oon sanonu etten mikään erityisen itsevarma kokki oo, niin sittenhän ne entistä tarkemmin kattoo ja neuvoo, josta vaan hermostun enemmän :D Onneks Anja kesti paremmin kokkauspaineita. Pastaa, pinaatilla, tomaatilla ja mozzarella. (täällä ei tulis toimeen millään vähähiilarisella ruokavaliolla :D mun ruokavalio koostuu suurimmalta osin hiilareista eri muodoissa ;) )

Nyt väsyttää. Hengaan Anna-Lisan huoneessa ja katsellaan kaikki kolme telkkaria ja kirjottelen. Aika sympaattista. Mutta vähän häiritsi kun Annali ja Daniela hengas keittiössä koko ajan ku tehtiin Anjan kanssa ruokaa ja syötiin. Eri kulttuuri. Täällä ollaan niin yhteisöllisiä. Tai siis kuulemma etelässä. Firezeläiset on kuulemma etäsiä ja kylmiä. Siks nää kans tahtoo tähän ulkkarin mieluummin ku ne on avoimempia.

Huomenna alkais sitte luennot. Nähdään Anjan kanssa Bruneschin aukiolla 8.50 kun Italian kirjallisuuden kurssi alkaa ysiltä. Ei mitään hajuu onko näillä akateemisia vartteja vai ei. Sittenpähän selviää. Ja iltapäivällä farmakologiaa. Ja jossain vaiheessa lukon osto pyörään. Ja illalla Ciaránin lukon palautus ja ehkä jarrujen korjausta. Ja nyt nukkumaan. Oli tapahtunu niin paljon kaikkien pyörän ostamisten kanssa, että pakko oli vielä kirjottaa vaikka väsytti. Addikti olen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti